Tehtiin tätä piirakkaa Tiian kanssa viime viikolla ja oli ainakin mun mielestä tosi hyvää!! suosittelen ehdottomasti! ja tää on kaiken lisäksi gluteeniton vaihtoehto :) Alkuperäinen resepti löytyi tältä sivustolta: http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm, ja siellä käytettiin vuohenjuuston sijasta fetajuustoa. Tässä piirakassa on siis BROILERI-PARSAKAALI-VUOHENJUUSTOtäyte, mutta se tuntui liian pitkältä sanalta, niin en laittanut sitä tohon otsikoksi :D
1 pussi (200 g) pakastettua parsakaalia tai tuoretta
100 g vuohenjuustoa
2 munaa
2 dl ruokakerma
0,5 tl mustapippurirouhetta
Pohja:
1 dl perunahiutaleita (laktoosittomia ja gluteenittomia, esim. Mielihyvä) 2 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
(1 tl ksantaania) 1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia (laktoositonta Sunnuntaita tai Floraa)
1 dl kylmää vettä
Valmista pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.
Täyte: Broileri-parsakaali-vuohenjuustopaistos
400 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita1 pussi (200 g) pakastettua parsakaalia tai tuoretta
100 g vuohenjuustoa
2 munaa
2 dl ruokakerma
0,5 tl mustapippurirouhetta
Ruskista broilerinsuikaleet ja jäähdytä. Levitä broilerinsuikaleet piirakkapohjan päälle.
Lisää muut täytteen ainekset.
Vatkaa munat ja kerma ja mustapippurirouhe keskenään sekaisin ja kaada täyteainesten päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
-Eve ps. multa on tulossa tällä viikolla minttumuffinssien resepti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!♥