lauantai 5. maaliskuuta 2011

Gluteeniton maalaisleipä

Tein tämän leivän suoraan Semperin maalaisleipä jauhoseoksen ohjeen mukaan. Hyvää tuli, vaikkakaan en joudu syömään gluteenittomia tuotteita, mutta hyvin nopea ja helppo tehdä, lisätä vain vettä ja öljyä+pakkauksessa oleva kuivahiiva. Kätevä pakkaus esim. mökille, jonne ei halua tuoda jauhoja yms. Suosittelen kokeilemaan.

1 pkt Semperin Maalaisleipä -jauhoseosta
3,5 dl vettä
0,5 dl (oliivi)öljyä
1 pss kuivahiiva (pakkauksessa)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (40 astetta). Lisää vesikulhoon öljy sekä jauhoseos ja kuivahiiva. Sekoita taikina tasaiseksi ja tee siitä pyöreä leipä tai laita leipävuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Tee pintaan viiltoja terävällä puukolla. Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti uunituoreena! :)

Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥