keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Gluteeniton appelsiini-pähkinäkakku

Tämä kakku oli todella helppo tehdä, mutta todella maukas. Appelsiinin ja hasselpähkinän yhdistelmä on mahtava tässä kakussa. Ja plussaa tälle kakulle vielä siitä, että se on gluteeniton. Maussa ei huomaa mitään eroa gluutenipitoisiin kakkuihin verrattuna. Suosittelen kaikkia kokeilemaan, vaikkei olisikaan gluteeniton ruokavalio. Huom. Saat upean ruusukuvion Iloleipureiden silikoonisella ruusuvuoalla.
200 g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl Semperin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl/50 g hasselpähkinärouhetta
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinin mehua
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään sekä appelsiinin raastettu kuori. Lisää seos vaahtoon kaapimella varovaisesti sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi appelsiinimehu ja sekoita taas kaapimella varovaisesti.
Nostele taikina gluteenittomilla korppujauhoilla voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. (Itse käytin kakkuvuokana Iloleipureitten silikoonista ruusuvuokaa)
Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile puisella tikulla kypsyyttä.
Anna kakun hetki levätä ennen kumoamista. Kumoa parin minuutin kuluttua ja leikkaa paloiksi.
Herkuttele!
Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥