maanantai 28. maaliskuuta 2011

Lusikkaleivät

100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa

täyte:
vadelmamarmeladia


pinnalle:
hienoa sokeria

Sulata rasva kattilassa. Lisää siihen sokeri ja sekoita, kunnes seos jäähtyy vähän. Lisää vanilliinisokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda. 
Muodosta taikinasta lusikkaa apuna käyttäen pieniä lusikanmuotoisia pikkuleipiä. Paina taikinaa varovasti lusikkaan, tasoita pinta ja vedä pikkuleipä varovasti lusikasta leivinpaperille.


Paista 175 asteisessa uunissa uunin ylätasolla vaaleanruskeiksi noin 15 minuuttia.

Anna pikkuleipien jäähtyä hetken aikaa, täytä hillolla ja pyörittele sokerissa.

Emmi

2 kommenttia:

  1. Lusikkaleivät on niin ihania! Muistan ne jo pikkulapsena suurena herkkuna. Niitä pitääkin tehdä pääsiäiseksi!

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen aina pitänyt erityisen paljon lusikkaleivistä, juhlissa ovat aina suurta herkkua :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥