0,75 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
täyte:
vadelmamarmeladia
pinnalle:
hienoa sokeria
Sulata rasva kattilassa. Lisää siihen sokeri ja sekoita, kunnes seos jäähtyy vähän. Lisää vanilliinisokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
Muodosta taikinasta lusikkaa apuna käyttäen pieniä lusikanmuotoisia pikkuleipiä. Paina taikinaa varovasti lusikkaan, tasoita pinta ja vedä pikkuleipä varovasti lusikasta leivinpaperille.
Paista 175 asteisessa uunissa uunin ylätasolla vaaleanruskeiksi noin 15 minuuttia.
Anna pikkuleipien jäähtyä hetken aikaa, täytä hillolla ja pyörittele sokerissa.
Emmi
Lusikkaleivät on niin ihania! Muistan ne jo pikkulapsena suurena herkkuna. Niitä pitääkin tehdä pääsiäiseksi!
VastaaPoistaMinäkin olen aina pitänyt erityisen paljon lusikkaleivistä, juhlissa ovat aina suurta herkkua :-)
VastaaPoista