tiistai 27. maaliskuuta 2012

Maidoton sacherkakku

Tein tätä ihanan mehevää ja suklaisen täyteläistä maidotonta Sacherkakkua ystävilleni, joista yksi on maitoallergikko ja sen takia tein kakun maidottomana. Kakku oli samalla raikasta, mutta suklaista, joten mielestäni itsetehty appelsiinimarmeladi oli nappivalinta aprikoosimarmeladin sijasta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä ehkä herkullisinta ikinä maistamaani kakkua! :)


pohja:

200 g tummaa suklaata (maidotonta!)
200 g maidotonta margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:

noin 1dl kostuketta, esim. appelsiinimehua

täyte ja päällinen:

4 dl appelsiini- tai aprikoosimarmeladia

kuorrutus:

200 g maidotonta suklaata
75 g maidotonta margariinia

Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon vähän kerrallaan vuorotellen suklaa-margariini-seoksen kanssa varovaisesti sekoittaen kaapimella. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 24 cm vuokaan, paista 175 asteessa 45 min. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ja kumoa se sitten lautaselle. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 2 osaan, aseta alimmainen kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta se, levitä melkein kaikki marmeladia päälle. Kostuta toinenkin kakkupohja ja aseta päälle. Kiehauta kattilassa noin 0,5 dl marmeladia ja levitä se kakun päälle. Sulata kattilassa suklaa ja margariini miedolla lämmöllä ja kaada kuorrutus kakun päälle, vedä pinta paletila tasaiseksi. Koristele sulatetulla suklaalla, sokerihelmillä ja marsipaaniruusuilla.






Emmi

13 kommenttia:

  1. Nam, ihanan suklaisa ja kaujis kakku:)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Askartelin itte :) Itse teen yleensä vähän koristeita varastoon ja sitten sieltä etsin sopivia :)

      Poista
  3. Ihana! Minä olen tehnyt pari vuotta sitten sacherkakun synttäreilleni, ihan tavallisena kyllä, mut tekis mieli kokeilla uudestaan. :) Oli se kyllä hyvää. Ja sulla on aina niin ihania nuo koristelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itse tykkäsin tästä maidottomasti versiosta kyllä paljon enemmän kuin tavallisesta ja varsinkin siitä, että korvasin aprikoosimarmeladin itsetehdyllä appelsiinimarmeladilla :) Suosittelen siis kokeilemaan uudestaan! :)

      Poista
  4. Maidoton :D yrität vissiin kiduttaa sun kaveria..? kostutuksessa maitoa, suklaassa maitoa, laktoosittomassa margariinissaki on maitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa kakku on kyllä maidoton! Postauksessa oli ainoastaan kirjoitusvirhe kostukkeessa, jossa käytin appelsiinimehua, enkä maitoa, kirjoitusvirhe vaan tuli kun käytän yleensä kostutukseen maitoa. Ja todellakin esim. Pandan ja Brunbergin tummasuklaat ovat maidottomia, Fazerin omat taas eivät ole, itse käytin Pandan omaa. Lisäksi Sunnuntain laktoositon margariini on maidotonta. http://www.sunnuntai.com/modules/system/stdreq.aspx?P=2075&VID=default&SID=694554040561841&A=open%3akeittokirja_2008%3atuotekortti%3a3062&S=1&C=42993

      Poista
  5. Kiitoksia Sipsu♥, tämä kakku oli kyllä aika helppo tehdä, kuorrutus aina vaan menee vähän niin ja näin :)

    VastaaPoista
  6. Mäkin takerrun tohon maidoton/laktoositon teemaan. Maidoton on todella eri asia kuin laktoositon. Siksi minusta reseptissä pitäisi ehdottomasti olla "maidoton margariini" eikä "laktoositon". Laktoosittomia margariineja nimittäin on huomattavasti enemmän kuin maidottomia.

    Mä käytän aina maidottomuutensa ja hyvän rasvakoostumuksensa takia tumman sinistä keijua. Se käy kaikkeen, leivänpäälläkin maistuu kuulemma melkein oivariinilta...

    Maidottomat osaa varmasti oikolukea reseptisi, mutta kaikki leipojat eivät. Huomattavaa on, että myös suklaan tulee ola maidotonta. Ainesosalistat kandee lukea, joissakin tummissa suklaalaaduissa on maitoa/maitoproteiinia lisättynä...

    Ja sacher-kakku - AH! Meillä oli hääkakkunakin 8 vuotta sitten, vadelmamarmeladilla. Vadelma ja suklaa on aika lyömätön yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, näköjään takerruit ja näytät olevan hyvin kiinnostunut antamaan palautetta, tietysti anonyymina. Itse kyllä tiedän mikä ero on laktoosittomalla ja maidottomalla, jos sitä vihjailit. Ja äsken googletin hakusanalla "laktoositon margariini", niin löysin vain muutaman (taisi olla Valion) laktoosittomia margariineja, jotka sisälsivät maitoa, joten väittäisin kyllä että maidottomia on enemmän kuinka pelkästään laktoosittomia margariineja.

      Luulen vähän, että jos jonkun leipojan pitää tehdä maidotonta kakkua, niin hän lukee pakkausselosteet, ennen kuin tarjoilee kakkua maidottomalle, tai näin ainakin itse teen ja varmasti tarkistan, ettei kakkuun tulee mitään allergisoivaa ainetta.

      Ihmettelen oikeasti, että jaksat vieläkin kommentoida tästä. Ymmärrän periaatteessa, että haluat antaa palautetta ja "oikeaa tietoa" maidottomasta ruokavaliosta, mutta liika on liikaa! Sun ei tarvitse lukea meidän blogia, jos kaikki ärsyttää noin paljon, mutta kommentoi toki anonyymina ja anna "kritiikkiä"!

      Poista
  7. Kuulostaa herkulliselta kakulta :) Meille on huomenna tulossa kylään perhe, jonka tytär maidoton, joten taidanpa kokeilla tätä. Kiitos ihanasta ohjeesta!!
    -Laura-

    VastaaPoista
  8. Löysin tämän kakun ohjeen etsiessäni sopivaa maidotonta ohjetta valmistujais- ja synttärijuhliini. Erittäin hyvin kelpasi kaikille, paljon tuli kehuja. Tein vadelmamarmeladista ja tuoreista vadelmista, kun eräs vieras on allerginen oikeastaan kaikille sitrushedelmille enkä tiennyt sopisiko aprikoosikaan. 😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥