Saimme Bonnelta erilaisia marja- ja hedelmäsoseita sekä mehuja kokeiltavaksi leivonnaisiin ja tietysti sitten heti halusin kokeilla Bonnen vadelmasosetta.Tämä kakku oli helppo tehdä valmiin vadelmasoseen takia, ettei tarvinnut paseerata (=painella siivilän läpi) vadelmia, jottei kiviä tulisi täytteeseen. Kakun päälle voisi myös vaihtoehtoisesti laittaa vadelmia ja siihen vähän siveltimellä kiillettä, joka olisi tehty hyytelösokerista.
Pohja:
175 g kaurakeksejä
70 g voita
Täyte:
7 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
2 dl Bonnen vadelmasosetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
3 rkl Bonnen kirsikkanektaria
Kiille:
3 dl Bonnen kirsikkanektaria
5 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset ja painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan rahka, vadelmasose ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta kirsikkanektari ja liota kiehuvaan mehuun lionneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen vadelmatäytteeseen. Nostele kermavaahto varovaisesti täytteen sekaan ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti. Tee kiille: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, kuumenna mehu kiehuvaksi ja liota liivatteet sinne. Anna seoksen hieman jäähtyä ja kaada kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti ja koristele kakku, esim. valkosuklaa spritsauksilla, sokerihelmillä ja marsipaaniruusuilla.
Hauskaa aprillipäivää kaikille! :)
Emmi
Aivan ihana, niin kaunis:)
VastaaPoistatodella upea kakku, muutenkin kivat sivut :)
VastaaPoistaKiitos Minttu, Askartelin itte ja merrim! :)
VastaaPoistaOi,miten kaunis ja varmasti hyvältä maistuva!
VastaaPoista