tiistai 20. maaliskuuta 2012

Rukiinen kookospuolukkapiirakka

Saimme Riihipuodilta paljon jauhoja ja tähän reseptiin käytin sihtiruisjauhoja, jotka sopivat piirakkaan oikein hyvin!



Pohja:
3 dl (sihti)ruisjauhoja
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilliinisokeria
1 muna
100 g leivontamargariinia

Täyte:
9 dl pakastepuolukoita
2 rkl sokeria

Kuorrutus:
50 g margariinia
2 dl kookoshiutaleita
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

1. Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi mukaan rasva sekä kananmuna. Painele taikina voideltuun vuokaan.


2. Levitä puolukkatäyte vuokaan ja paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25 minuuttia.


3. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrutus on rasarakeista. Älä keitä.

4. Levitä kuorrutus piirakan päälle ja anna paistua uunin yläosassa vielä kymmenen minuuttia.


Vaikka toi puolukka saattaa kuulostaa liian kirpeältä tai happamelta piirakassa, niin piirakka maistui ainakin mun mielestä juuri sopivalta! :) Jos tykkäät esimerkiksi raparperipiirakasta niin tykkäät varmaan tästäkin!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!♥