lauantai 24. maaliskuuta 2012

Rukiinen kinkkupiirakka

Tein taas samalla hyvällä ohjeella kinkkupiirakkaa, mutta tällä kertaa korvasin vehnäjauhot sihtiruisjauhoilla ja yhtä hyvää, tai jopa parempaa tuli! :)


pohja:

2,5 dl Riihipuodin sihtiruisjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 dl kylmää vettä  

täyte:

3 rkl purjoa
2 dl juustoraastetta
200 g kinkkua
2 tomaattia
1 paprika
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Nypi pehmeän voin sekaan muut pohjan aineet ja vuoraa taikinalla voideltu piirakkavuoka. Leikkaa kinkut, tomaatit ja paprika kuutioksi ja levitä ne ja purjo piirakkapohjan päälle. Huom! Valuta tomaateista ja paprikoista vedet pois, ettei piirakkapohja kostu! Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet sekaisin ja kaada täytteen päälle, levitä myös juustoraaste piirakan päälle. Paista uunissa 150 asteessa noin 30 min. 

Mukavaa viikonloppua teille! :)

Emmi

1 kommentti:

  1. Oii, tämä on niin herkullisen näköinen. Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥