Nämä ovat ehdottomasti lemppari pulliani, ehkäpä voin ja sokerin takia :) Tein näitä ensin siskolleni Helsinkiin ja sitten kotiinkin, aina yhtä ihania, kannattaa kokeilla :) Muok. Unohdin mainita, että käytin leivontaan Riihipuodin luomu vehnäjauhoja, tästä postauksesta näkee paketin. Muutenkin näistä pullista saa helposti luomua käyttämällä maidossa, kananmunissa, voissa ja jauhoissa luomua.
taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
4 tl kardemummaa
noin 14 dl (luomu) vehnäjauhoja
150 g voita
päälle:
kananmuna
voita (noin 100 g)
sokeria (noin 1,5 dl)
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita tasaiseksi. Lisää myös kananmunat, suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja osat vielä 15 osaan. Leivo pyöreiksi pulliksi. Laita pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettyinä vähintään puoli tuntia.
Paina kohotettuihin pulliin keskelle sormilla reikä (pohjaan asti), voitele kananmunalla ja laita jokaiseen pullaan nokare voita,
sekä sokeria.
Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita. Nauti lämpimänä :)
Mukavaa marraskuun alkua kaikille lukijoillemme! :)
Emmi