perjantai 21. lokakuuta 2011

Persikkahyytelökakku

Tein tälläistä hyytelökakkua viime viikolla, kun siskoni palasi Roomasta ja sen takia leipomisesta ei myöskään ole vaihekuvia, kun kamerani matkusti myös Roomaan :) Pohjaan käytin voin sijasta reilut puoli purkkia persikkasosetta, mutta lopputulokseen en ollut kovin tyytyväinen, tahmeaahan se oli ja makukin outo... Noh, tulipa ainakin kokeiltua ensinmäistä ja viimeistä kertaa ;) Nyt sain myös kokeilla silikonista kukka-muottia, todella helppoa ja nopeaa :)


pohja:

200 g kaurakeksejä
70 g voita

täyte:

3 dl kermaa (tai 2 dl kermaa ja 1 dl ranskankermaa)
1 prk kermaviiliä
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
3 prk persikkasosetta (pilttiä, bonaa, yms.)
3 tl tyrnihilloa

persikkahyytelö päälle:

3 prk persikkasosetta
2 rkl sitruunamehua
4 liivatetta

koristelu:

100 g valkosuklaata
marsipaanikukkia ja sokeroituja lehtiä

Murskaa kaurakeksit hienoksi jauheeksi ja lisää sulanut voi, sekoita tasaiseksi ja painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Tee täyte: Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita persikkasoseet ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Kuumenna kattilassa sitruunamehu kiehuvaksi, ota liedeltä ja lisää heti vedestä puristetut liivatelehdet sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos samalla hyvin sekoittaen soseen joukkoon. Lisää soseen sekaan myös kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi tyrnihillo ja kermavaahto, kääntele varovasti seokseen. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, kunnes täyte on päältä jähmettynyttä ja tee persikkahyytelö. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi, sekoita soseet tasaiseksi, kuumenna kattilassa sitruunamehua ja liota liivatteet sinne. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos soseen sekaan hyvin sekoittaen. Kaada persikkahyytelö kakun päälle ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa taas muutama tunti. Koristele kakku valkosuklaalla (leikkasin juustohöylällä paloja) ja marsipaanikukilla ja lehdillä.

 Mukavaa viikonloppua ja syksyä kaikille lukijoillemme! :)

Emmi

13 kommenttia:

  1. Oi oi, nami miten herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
  2. herkullisen näköinen kakku ja koristeet! :)

    VastaaPoista
  3. Onnea Emmi, voitit blogiarvonnassani servetit ja tiskiharjan, ja näyttävät olen sinulle just passelit palkinnot.
    :)
    Mukavaa syksyn jatkoa.

    VastaaPoista
  4. En meinannut millään löytää blogiisi, kun se on juuri poistettu blogilistalta? Mutta onneksi sitten löysin muuta kautta...

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos ihanista kommenteistanne! :)

    Tuija: Oi, kiitos! Ensinmäinen arpavoitto taitaakin tuo olla :) Ja niille tosiaan löytyykin tarvetta, keittiö on välillä leivonnan jälkeen hieman likainen...

    Sukka-Mari: Tietääkseni ei ole poistettu... En ole kovin perillä blogilistan asioista, kun Tiia, joka ei ole enää meidän blogissamme rekisteröityi sinne. Jätän blogiisi viestin, kun saan asian selville :)

    VastaaPoista
  6. Katsoin blogisi, kerrassaan ihania leivonnaisia, nam !

    VastaaPoista
  7. Nam, näyttääpä herkulliselta!

    Kivaa tiistaita :)

    VastaaPoista
  8. Tämä herkkusuu täällä nuoleskelee näytön ruutua..

    VastaaPoista
  9. Kiitos teille kommenteistanne! :)

    VastaaPoista
  10. Nam, tätä kakkua minäkin haluan kokeilla...kiitos ohjeesta:)

    VastaaPoista
  11. hieno kakku. kivat värit etenkin.muutenkin blogisi on siisti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥