sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Suolainen piirakka

Tein tälläistä, todella ihanaa piirasta (osaksi anonyymin toiveesta :) ) ja kun vain huvitti tehdä jotain suolaista ja leipoa. Suosittelen kyllä kokeilemaan, yhtä parasta maistamistani piiraista. Tämä piirakka on myös hieman "kevyempää" kuin piiraat yleensä, joissa on pari sataa grammaa voita, pelkässä pohjassa.


pohja: 

1 dl luomu spelttijauhoja
1 dl luomu vehnäjauhoja
0,5 dl luomu ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
0,5 dl kylmää vettä

täyte:

1-2 sipulia
200 g kinkkua
2 tomaattia
(puolikas paprika)

päälle:

4 kananmunaa
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
pippuria, paprikajauhetta, suolaa

Nypi kuivat aineet pehmeään voihin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaiseksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa kinkku, sipuli (ja paprikat) kuutioksi. Kuullota sipuli paistinpannulla, levitä kinkku, sipuli (ja paprika) pohjan päälle. Laita päällimmäiseki renkaiksi leikatut tomaatit. Sekoita tuorejuusto, kerma ja kananmunat tasaiseksi seokseksi, lisää mausteet ja kaada täytteen päälle. Paistaa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt.


Emmi

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!♥