lauantai 15. lokakuuta 2011

Kasvis-juustopiirakka

Esittelen teille nyt taas yhden herkun jota tehtiin koulun leivontakerhossa :D En olisi uskonut tätä kasvispiirakasta, mutta pakko sanoa että en oo ennen näin hyvää suolaista piirakkaa syönyt!!

Saatiin sopivasti pari viikkoa sitten luomutuotteita, niin tein tämän piirakan sitten näistä:

3 dl hiivaleiäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100g margariinia
2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl kevytkermaa

täyte:
1 rkl margariinia
n. 100 g purjosipulia
n. 300 g kukkakaalin kukintoja (tai pakaste kukka-, tai parsakaalta)
1 paprika
½ dl hiivaleipäjauhoja
2 dl maitoa
½ tl kirveliä
½ tl raakunaa
1 tl basilikaa
1 kasvisliemikuutio
75 g sinihomejuustoa
100 g sulatejuustoa
1 dl juustoraastetta

Sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleiäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.


Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja.

Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteesee
n.
Levitä täyte piirakkapohjalle.


Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n.30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.


 VINKKI: Käytä kauden kasviksia vaihdellen, piirakkaan sopivat myös fenkoli, punajuuri, porkkana, herneenpalot jne.

2 kommenttia:

  1. tuo on muuten kukkakaali, ei parsakaali ;)

    VastaaPoista
  2. haha, niimpäs onkin :) noh, ei sillä ole oikeastaan väliä käyttää kukka-, vai parsakaalta, yhtä hyvää tulee :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥