sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Baileys-kakku

Tein Baileys-kakun siskoni 20-v syntymäpäiville, tosin ilman Baileys-likööriä! Ohje on alunperin Kinuskikissalta, hieman muokkasin täyttettä, sillä kaupassa ei ollutkaan Mascarponejuustoa silloin kuin sitä tarvitsin, mutta saman asian ajoi maustamaton tuorejuusto. Pitää vielä hieman harjoitella liljojen ja marsipaanilla kuorruttamista, sillä ihan tyytyväinen kakkuun en ollut. Tein aluksi 6 liljaa, mutta niitä irrottessani foliokupeista, neljästi lähti paloja irti ja vain 3 oli melkein käyttökelpoista! Mutta harjoitus tekee mestarin! : )


kakkupohja:

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaakaojauhetta (tummaa, sokeroimatonta)
150 g voita
3,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

kostutus:

1,25 dl maitoa

täyte:

3 liivatetta
100 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
1 purkkia mascarpone-juustoa
4 rkl sokeria
6 rkl Baileys-likööriä (voit korvata myös vedellä)

sokerikreemi:

125 g voita
0,5 tl vaniljasokeria
250 g (4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

kuorrute:

500 g marsipaania
liljoja, lehtiä

Voitele ja korppujauhota 24 cm kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista. Tee täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Rouhi suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Kiehauta Baileys/vesi kattilassa ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetken aikaa ja lisää sitten pienissä erissä täytteeseen. Lisää lopuksi suklaa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku kakkuvuokaan ja aseta alimmainen pohja ja kostuta se maidolla. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja laita toinen kakkupohja päälle ja tee samoin. Laita 3 kakkupohja päälle ja kostuta se. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa. Tee sokerikreemi. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sekaisin, lisää lopuksi vesi. Jos kreemi on liian paksua levitteäessä kakun päälle, voit lämmittää sitä hiukan mikrossa. Päällystä kakku kreemillä ja kauli marsipaani n. 3 mm paksuikseksi, voit käyttää kaulimisessa apuna tomusokeria. Kaulitse marsipaani reilusti suuremmaksi kuin kakku on päältä päin. Nosta marsipaani-levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Alareunan saat sileäksi vetämällä varovasti marsipaania alas päin ja painamalla sitä samalla kakun pintaan. Leikkaa ylimääräiset reunat pois terävällä puukolla. Aseta koristeet kakun päälle ja "liimaa" esim. tomusokeri-vesi seoksella. Säilytä valmis kakku jääkaapissa, mutta älä kuvun alla, muuten marsipaani "hikoilee" ja pintaan kertyy kosteutta.

Huom. Kukkien lehdet saat kaulimalla marsipaanin n. 3 mm paksuiseksi ja leikkaamalla siitä vinoon lehtiä ja kuivattamalla esim. foliorullan päällä. Liljat saat tehtyä 10 cm liljamuotilla ja maalaamalla tomuväreillä, pastaväreillä saat tehtyä pisteitä kukkiin ja riisinuudeleilla heteet ja kuivattamalla foliokupeissa.

Emmi

4 kommenttia:

  1. vau emmi! :o miten sä osaat.. :D

    -eve joka ei jaksa kirjautua sisään.. :D

    VastaaPoista
  2. Oi että on kaunis kakku. Kyllä sisko varmasti tykkäs tästä. Ja miten tuota raaskii rikkoa;). Aurinkoista maanantaita:)

    VastaaPoista
  3. Ihan törkyhieno kakku. En tajua miten jotkut ihmiset voivat loihtia tuollaisia asioita jostain marsipaanista etc. Tuli muuten nälkä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥