tiistai 2. elokuuta 2011

Macaronit pistaasi- ja hasselpähkinä-ganache täytteillä

Tein nämäkin macaronit siskoni syntymäpäiville ja kaikille maistui! Tein taas samalla ohjeella, mikä löytyykin jo blogistamme, mutta laitan kuitenkin ohjeen uudestaan tähän, vinkkejä löytyy vanhasta ohjeesta. Sinisiin macaroneihin tein hasselpähkinä-ganache täytteen ja vihreisiin pistaasitäytteen.

Pisan kalteva Macaroni-torni :P

macaron-kuoret:

100 g mantelijauhetta (mahd. hienoa, ei karkeaa)
3 dl (180 g) tomusokeria
2 kananmunan valkuaista
1 rkl sokeria
pastaväriä

pistaasitäyte:

75 g voita
1,5 dl tomusokeria
1 dl pistaasijauhetta
2 rkl sokeria

hasselpähkinä-ganache:

100 g hasselpähkinäjauhetta
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita
100 g suklaata


Sekoita mantelijauhe ja puolet (1,5 dl) tomusokeria keskenään. Vaahdota valkuaisia hetki sähkövatkaimella.
Lisää sokeri (1 rkl) ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri (1,5 dl) siivilän läpi noin neljässä erässä. Vatkaa vaahto kiiltäväksi. Sekoita manteli-tomusokerijauhe vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti melkein tasaiseksi. Lisää pastaväri ja sekoita varovasti tasaiseksi. Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin 2 euron kolikon kokoisia (tai hieman suurempia). Anna pohjien seistä huoneenlämössä noin tunnin. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota pohjat varovasti.  Pistaasitäytteen ohje: Rouhi pistaasipähkinöistä 1 dl verran jauhetta. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sekaisin, lisää pistaasijauhe ja sekoita tasaiseksi. Hasselpähkinä-ganachen ohje: Rouhi  hasselpähkinöistä hienoa jauhetta. Rouhi myös suklaa pieniksi paloiksi ja kuumenna kerma kiehuvaksi. Laita hasselpähkinäjauhe ja suklaarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva kerma. Lisää voi nokare ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä ja täytä sillä, tai pistaasitäytteellä macaron-kuoret.



Emmi

6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!♥