200 g voita
2 dl sokeria
2 tl siirappia
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokeri sekä siirappi vaahdoksi.
Lisää keltuainen hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kuuteen osaan ja tee niistä peltisi mittaisia tankoja. Paista kolme tankoa yhdellä pellillä, mutta jätä väleihin reilusti tilaa, sillä nämä pikkuleivät leviävät uunissa.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin ruskeita. Leikkaa lämpiminä vinoneliöiksi.
Emmi
Hyviä tuli! Vähentäisin kuitenkin hieman jauhojen määrää ja paistoaikaa. :) Kiitos reseptistä!
VastaaPoista