Helou! Ajattelin koko talven että sitten kun kesällä saa kaupasta tuoreita mansikoita niin teen brita-kakun ja sopiva resepti löytyi täältä :) kiitos reseptistä kuuluu Kinuskikissalle!
n. 8 hengelle
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
8 kpl Digestive-keksejä
Kinuskikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte:
4 dl kermaa
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
500 g mansikoita
4 Digestive-keksiä
Erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Murenna keksit vaahtoon varovasti sekoitellen.
Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä keksimarenki leivinpaperille kahdeksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi (esim. 15 x 32 cm). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 60 minuuttia. Marengin pinta saa muuttua vaaleanruskean sävyiseksi. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.
Mittaa kinuskikastiketta varten fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.
Nosta kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Leikkaa mansikat siivuiksi.
ennen siivuiksi leikkaamista (jos joku ei tajunnut) :D |
Aseta toinen keksimarenkilevy tarjoilulautaselle.
Levitä päälle tuorejuusto-kermavaahtoa ja mansikan siivuja.
Valuta päälle kinuskikastiketta (ja ripottele keksinmuruja).
Nosta päälle toinen keksimarenki ja toista sama täytteiden kanssa.
Tein ensimmäisen brita-kakun kirsikoista, ja se maistui paremmalta koska toi mansikkainen kakku syötiin vasta seuraavana päivänä ja silloin marenki oli jo pehmennyt, sillä me vietiin se mökille ja se oli kerännyt kosteutta óllessaan säilytysrasiassa... mikä sen astian nimi nyt onkaan :D mut tosiaan, kannatttaa tarjoilla tää kakku samana päivänä :) vaikka oli se mansikkainen mössökin hyvää!
ps. silloin kun tämä postaus ilmestyy olen New York Cityssä ;)
oi, nami, munkin pitäis joskus tehdä brita-kakku :-)
VastaaPoistaKivalta blogilta tuntuu! Kun nopeasti selailin blogia tuli semmoinen vinkki mieleen, pitäisikö ekaksi kuvaksi otsikon jälkeen laittaa valmis kuva reseptistä. Sinulla on paljon vaiheista kuvaavia kuvia, joten joutuu selaamaan välillä pitkällekkin, että näkee mitä tulee lopputulokseksi :)
VastaaPoistaKiitos palautteesta! :) Korjaisin vielä, että meillä, blogia pitää siis neljä tyttöä :-)
VastaaPoistaJa vielä kuvista niin, joissakin postauksissa kylläkin on jo aluksi lopullinen kuva, mutta ei aina.
oiiiii ihanan näköstä<3 tuu meille leipoon!
VastaaPoista