Croisantteihin tarvitset:
5 dl maitoa
1 kuivahiivapussi
2 tl suolaa
150g margariinia
½ dl sokeria
venhäjauhoja niin paljon kunnes taikina ei tartu enää sormiin
eli noin puoli toista litraa
voiteluun yksi kananmuna
Kaavilointiin n. 80g margariinia
Tekovaiheet:
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää suola, pehmeä margariini, sokeri ja jauhot.
Tässä pitää vielä lisätä jauhoja.
Alusta taikinaa ja anna sen kohota.
Kauli taikina pyörehtäväksi levyksi.
Saat sen siten,että kaulit vain pysty-ja vaakatasoon.
Leikkaa kahdeksaan osaan.
Laita margariinia n. puoleen väliin taikinan palaa ja ripottele päälle juustoa.
Taittele sarviksi ja voitele rikotulla(haarukalla esim.) munalla.
Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Parhaimpia croisantit ovat lämpiminä!
Tein näitä jo kolme viikkoa sitten ystäväni kanssa ranskan tunnillemme :)
Voi nam...mitä herkkua. On kiva kun kuvaat vaiheittain, niin varmasti pitäis osata tehdä.
VastaaPoistano hyi jonkun arpiset kädet D:
VastaaPoistaIhania, niin maistuvia croisantteja! Muutenkin teillä on todella kiva blogi, jossa useinkin tulee vierailtua. Linkitin sen omaan blogiini :)
VastaaPoistaVoi kiitos Päivi! :) Pitäisi minunkin varmasti kokeilla Annikan herkullista ohjetta :)
VastaaPoista