16 kpl
täyte:
3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 dl maitoa
0,75 tl suolaa
kuori:
1 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
kostutus:
0,75 dl maitoa
25 g voita
Tee täyte: Sekoita riisi veteen ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua. Hauduta kannen alla vähäisellä lämmöllä kypsäksi. Sekoita välillä. Mausta puuro suolalla ja anna sen jäähtyä.
Kuori: Sekoita kylmään veteen suola, jauhot ja öljy. Notkista taikina tasaiseksi käsin vaivaten leipomusalustalla. Tee taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. Pyöritä palaset palloiksi, litistä kakkaroiksi ja peitä muovilla. Huom. käytä leipomiseen melko runsaasti ruisjauhoja, etteivät kuoret tarttuisi pöytään kiinni.
Kauli kakkaroista pyöreitä piirakankuoria, halkaisija n. 17 cm.
Poista jauhoja kuoren päältä ja levitä puuroa kuorelle.
Nosta kuoret keskelle ja rypytä etusormilla, jolloin piirakka saa muotonsa.
Pane piirakat pellille vieri viereen ja paista 275 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia, piirakat ovat kypsiä kun ne ovat saaneet hieman väriä. Kasta kypsät piirakat kuumaan maito-rasvaseokseen ja pane päällekkäin pellille leivinpaperinpäälle pehmenemään, peitä leivinpaperilla ja liinalla.
Emmi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!♥