keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Valkosipulipatonki

2 kpl

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
0,75 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

täyte:

30 g voita
2 valkosipulinkynttä
basilikaa
100 g valkosipulituorejuustoa

 Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen, sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää öljy. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikina irtoaa reinoista, muttei ole liian tahmeaa.
 Anna taikikan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahteen osaan. Kauli osat noin 40 sentin pituisiksi ja levyisiksi. Valmista täyte: sulata voi kattilassa. Purista valkosipulinkynnet sinne ja lisää basilikaa. Levitä puolet seoksesta taikinalevylle. Levitä myös puolet tuorejuustosta taikinalevylle. Kääri melko tiukalle rullalle ja tee siihen viiltoja. Anna kohota hyvin. Paista patonkipellillä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna patonkien jäähtyä pellillä ilman liinaa. Jos haluat rapeakuorisia patonkeja, laita uunin pohjalle uuninkestävä astia, jossa on vettä.


 Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥