maanantai 27. kesäkuuta 2011

Linssikeitto ja naan-leipä.

Naan-leipiin tarvitset:
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
50g voita
½ pussia kuivahiivaa tai 15g tuorehiivaa (huomasin nyt että laitoin koko pussin hiivaa, oho)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl maitoa
1 dl maistamatonta jukurttia
1 muna

Voiteluun vettä
                                                    

                                              HUOM! KATSO kohta 11 ennenkuin aloitat!
1. Mittaa jauhot, voi, kuivahiiva, suola ja sokeri (monitoimikoneen) kulhoon.
Jos käytät tuorehiivaa, lisää se vasta nesteeseen.
2. Käynnistä kone tai NYPI voi  kuivien aineiden kanssa sekaisin.
3. Sekoita maito ja jukurtti keskenään.Lämmitä seos kädenlämpöiseksi (ja lisää tuorehiiva).
4. Seos juoksettuu mutta se ei haittaa.Lisää muna ja kaada seos jauhoihin.
5. Vaivaa taikina tasaiseksi ja alusta se silkkisen pehmeäksi.
6. Peitä taikina ja kohota se kaksinkertaiseksi eli noin tunnin verran.Itse kohotin kuumassa vedessä(tiskialtaassa), mutta vaikka käytät tätä keinoa taikina ei kohoa kovin paljoa nopeampaa.
7. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pidä takinapalat peitettyinä.
8. Pyörittele taikinapalat yksi kerrallaan palloiksi.
9. Kauli tai painele leivät letuiksi, halkaisija noin 15 cm.
10. Nosta leivät uuninpellille. Laita 4 leipää per pelti.Pidä leivät peitettyinä.
11. Kuumenna uunin grillivastus mahdollisimman kuumaksi ( tässä kohdassa on hyvä vilkaista ohje kirjaa, jos et ulkoa muista)
12. Sivele leipien pintaan vettä ja nosta ensimmäinen pelti uuniin.
13. Jos pelti on kaikista ylimmällä tasolla tarkkaile leipiä KOKO ajan.
Ensinnäkin siksi että silloin leivät helposti palavat ja toiseksi leivinpaperi saattaa syttyä palamaan.
14. Paista leipiä muutama minuutti, kunnes ovat saaneet ruskeita pilkkuja ja ota sitten pois uunista. Käännä, sivele vedellä ja laita takaisin muutamaksi minuutiksi.
15. Tarjoile leivät mahdollisimman pian.



Laskuvirheen vuoksi itselleni tuli 9 leipää :--D
Leivistä tulee aika isoja että jos tekee kymmenenkin leipää niin saa sopivan kokosia leipäsiä.



Käykö teille koskaan pakettien kanssa näin?
GoGreenin linssipaketin kanssa minulle kävi köpelösti.
Semperin paketit ovat parempia koska niihin ei ole laitettu kahden pahvikannen väliin älyttömästi liimaa, kuten linssipakettiin oltiin laitettu...
En siis käyttäny gluteenitonta jauhoseosta leipiin, halusin vain näyttää mikä on hyvä paketti ja mikä paha :-)


Linssikeittoon tarvitset:
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
3 dl linssejä (vihreitä tai punaisia)
1, 25 litraa vettä
1 kasvisliemikuutio
n. 4 perunaa ( mielen mukaan)
2 rkl tomaattipyreetä
 suolaa, pippuria

1. Kuullota sipuli öljytyssä pannussa.
2.Kuori perunat ja pilko neljään palaan.
3.Lisää kaikki aineet kattilaan ja keitä noin 35 minuuttia.
4. Tarjoile leivän kanssa!


 Linssikeitosta en huomannut ottaa kuvaa, mutta millaisen siitä saattekin, uskon että  on   oikeanlainen!
Linssikeiton ohje netistä ja naan-leivän ohje  Maailman ihanimmat leivonnaiset- kirjasta.

5 kommenttia:

  1. Linssikeitto on niin hyvää ja vielä tuoretta leipää päälle.

    VastaaPoista
  2. onks toi naan-leipä pehmeää.. koveettuuko jääkaapis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On pehmeää eikä kovetu jääkaapissa

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥