--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 vaniljatanko
3/4 dl sokeria
3 munankeltuaista
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
tummaa ruokokidesokeria
tummaa ruokokidesokeria
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sen sisältö keltuais-sokeriseokseen.
Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Lisää kerma-maitoseos sokeri-keltuaisvaahtoon.
Kaada seos pieniin annoskuppeihin.
Kypsennä uunin alatasolla 120 asteessa noin puoli tuntia, jonka jälkeen vähennä lämpötila 100-asteiseksi ja jatka kypsennystä kunnes vanukkaat ovat melko hyytyneitä. Aikaa menee yhteensä 1-1½ tuntia.
Laita vanukkaat jääkaappiin hetkeksi jäähtymään. Ripottele jokaisen vanukkaan pinnalle ruokokidesokeria ja laita uuniin kunnes sokeri on paahtunut ja sulanut.
Herkuttele! : )
Ohje Hellapoliisilta
Tiia
Tämä on tosi maukasta, en ole koskaan itse kokeillut, nauttinu vaan muiden tekemästä brulesta :-)
VastaaPoistaJuu itsekkin tykkään tästä tosi paljon : ) Kannattaa kokeilla tehdä itsekkin, vaikka se vie vähän aikaa : )
VastaaPoista