pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g hieman pehmeää voita
0,5 dl vettä
täyte:
125 g kirsikkatomaatteja
n. 100 g fetajuustoa
100 g parsakaalta
2 kananmunaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 dl ruokakermaa
mustapippuria
Pohja: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hieman pehmeä voi. Nypi tasaiseksi ja lisää vesi. Vaivaa tasaiseksi taikina ja voitele pyöreä piirakkavuoka. Jaa taikina tasaiseksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tee täyte. Leikka kirsikkatomaatit pienemmiksi. Valuta fetasta vedet pois. Levitä kirsikkatomaatit, feta ja parsakaalet tasaiseksi pohjalle. Sekoita kananmunat, tuorejuusto, kerma ja mustapippuri ja levitä tasaiseksi täytteen päälle. Paista 150 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt suurimmaksi osaksi.
Emmi
Ihanan näköistä piirakkaa. En saanut karjalanpiirakkaa näkyyn enkä nyt tätäkään juttua. Dear 16-year-old Me . Mukavaa keskiviikkoa.
VastaaPoistaNyt on pakko myöntää, että en tiedä mikä tuo Dear 16-year-old me juttu on... Karjalanpiirakoista voin sanoa sen verran, että sen postauksen olen ajoittanut, kai sitten ensin vahingossa julkaisin sen ja sitten laitoin takaisin luonnokseksi.
VastaaPoistaAurinkoista loppuviikkoa! :)
Minä söhelsin tuon Dear 16 year old me- jutun kanssa :D
VastaaPoistaOli tarkoitus julkaista se henk.kohtaiseen blogiini, mutta julkaisin sen vahingossa tänne.
Poistin sen kyllä heti, eikä ole tarkoitus että näette sen tästä blogista.
Näitä kömmiä saattaa välillä tulla, mutta yritän olla varovaisempi tulevaisuudessa :)
namii näyttää niin hyvältä, vois kokeillakki (: kiva blogi tämä!
VastaaPoista