Tein näitäkin macaron-leivoksia siskoni syntymäpäiville. Täytteeksi voi laittaa myös esim. pistaasitäytteen, tai tämän ohjeen samaisen suklaaganachen ja lisätä siihen noin 100 g hasselpähkinäjauhetta. Täällä tarkempia vinkkejä macaronien onnistumiseen.
macaron-kuoret:
100 g mantelijauhetta (mahd. hienoa, ei karkeaa)
3 dl (180 g) tomusokeria
2 kananmunan valkuaista
1 rkl sokeria
pastaväriä
suklaaganache:
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita
100 g suklaata
Macaron-kuoret: Sekoita mantelijauhe ja puolet (1,5 dl) tomusokeria keskenään. Vaahdota valkuaisia hetki sähkövatkaimella. Lisää sokeri (1 rkl) ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri (1,5 dl) siivilän läpi noin neljässä erässä. Vatkaa vaahto kiiltäväksi. Sekoita manteli-tomusokerijauhe vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti melkein tasaiseksi. Lisää pastaväri ja sekoita varovasti tasaiseksi. Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin 2 euron kolikon kokoisia (tai hieman suurempia). Anna pohjien seistä huoneenlämössä 20 minuuttia. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota pohjat varovasti. Suklaaganachen ohje: Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kuumenna kerma kiehuvaksi. Laita suklaarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva kerma. Lisää voi nokare ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä ja täytä sillä macaron-kuoret.
Emmi
Minäkin tein näitä ja voin sanoa ettei tullut kyllä yhtä nättejä kuin sinun! :D epäoonistuivat täysin, mutta yritän joku kerta uudestaan!
VastaaPoistaLinkitin tämän blogin omaan blogiini :)
On tainnu sulla "hieman" lipsahtaa tota kermaa tuohon täytteeseen. Tein tällä ohjeella ja vaikka kuinka riivattuna jäähdyttelin ganachea, niin se oli löysempää kun vesi, että kiitos vaan! Passaan tämän blogin jatkossa ja kehotan tuttujani tekemään samoin. Kiitos!
VastaaPoistaHarmi ettei sinulla onnistunut suklaaganache, mutta täytyy kyllä sanoa, että tuossa on aivan oikeat määrät.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Poista