lauantai 24. maaliskuuta 2012

Maidottomat ja kananmunattomat keksit

Otin selvää millä aineilla ja miten kananmunan ja voin voi korvata ja päätin sitten kokeilla minkälaisia keksejä tälläisellä ohjeella tulee.
Valekananmuna on tarkoitettu yhden kananmunan korvikkeeksi leivontaan. Netistä löytyy paljon ohjeita miten korvata kananmuna.
Ainut raaka-aine, joka ei käy maitoallergikolle on suklaa, jonka voi aivan helposti jättää pois. Suklaakeksejä nämä eivät sitten ole : D

Kun en itse ole maitoallerginen niin voin tuota suklaata syödä.Ilman suklaata keksit maistuvat aivan kaurakekseiltä, joten täytyisi keksiä jotain suklaan tilalle, ehdotuksia?
Valekananmuna


Kananmunan voi korvata tällä valekananmunalla:  3 rkl vettä,1 tl leivinjauhetta, ½ tl soodaa, 2 rkl jauhoja ja voin voi korvata öljyllä.


Keksit
n. 10 kpl
100g suklaata paloina
1 dl rypsiöljyä
½ tl sokeria
1 dl ruokosokeria
valekananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
yhteensä 1 dl ruis-ja vehnäleseitä
hasselpähkinärouhetta ja mantelirouhetta
( 1-2 vaniljatankoa)

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Paloittele suklaa.
Mittaa öljy ja sokerit kulhoon, lisää valekananmuna. Sekoita loput ainekset keskenään toisessa kulhossa ja sekoita sitten tämän kulhon ainekset yhteen öljysokeri'kananmuna'-kulhoon.
Sekoita hyvin keskenään ja tee leivinpaperilla vuoratulle pellille noin kymmenen keksiä, huom keksit leviävät, joten jätä leviämistilaa!

10 kommenttia:

  1. Hyvän näkösiä tuli. Mukava tuo valekananmuna:)En ole ennen kuullutkaan.

    VastaaPoista
  2. tummassa suklaassa ei ole maitoa (useimmiten), esim. brundbergin ja pandan tumma suklaa :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. : O No hyvä : D
      Sittenhän maitoallergiset voivat syödä hyvinkin (tumma)suklaa keksejä! : ) Hyvä kun kommentoit, tästä on toivottavasti apua muillekkin blogin lukijoille!

      Poista
  3. Keksejä voi helpostikin tehdä ihan ilman munaa tai valemunaa (huh miltä tuo kuulostaa ;)) Ei vaadi mitään kommervenkkejä! Suklaasta saitkin jo vinkin, mutta kerronpa vielä, että maidoton leivontaan sopiva (ja leivälle) margariini on tummansininen Keiju :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja vinkistä!
      Ai ei tarvitse :O no täytyypä kokeilla ensi kerralla, millaisia keksejä niistä tulee ilman kananmunaa.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Ei voi olla totta ku säälittävää :DD On se hyvä kompata omaa kommenttia esittäen toista anonyymia :D Ps. Vinkki! Ens kerralla odota edes pari minuuttia ennen toista kommenttia ! :)

      Poista
  5. Kauanko pitää olla uunissa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups! Muistaakseni olivat uunissa kymmenen minuuttia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥