keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Suklaatäytekonvehdit

Ostin hiljan Chocolate World:in ammattilaskonvehtimuotin, jota kokeilin joulun alla. Konvehtien luvattiin irtoavan todella hyvin, mutta itse sain aikalailla hakata muottia pöytään! Noh, ehkä tarvitsen vain lisää harjoitusta, mutta pelkäsin muotin jo hajoavan :) Maut todellakin sopivat hyvin yhteen, tumma suklaa ja makea valkosuklaa hasselpähkinärouheella. Konvehteja nyt vain kokeilemaan jouluksi! :)konvehtikuoret:

 n. 250 g tummaa suklaata
 
valkosuklaaganache:

200 g valkosuklaata
0,5 dl kermaa
1 rkl voita

lisäki täytteeseen n. 3 rkl hasselpähkinärouhetta

Temperoi ensin tumma suklaa, täällä tarkemmat ohjeet temperointiin. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa ensin 20 sekunnin jaksoissa ja sitten 10 sekunnin, kunnes suklaa on sulaa ja lämpötila on noussut 48-50 asteeseen. Nosta kulho isompaan kulhoon, jonka olet täyttönyt kylmällä vedellä ja jäähdyttele suklaata niin kauan, että lämpötila laskee 27-28 asteeseen. 


Laita kulho takaisin mikroon ja lämmitä parin sekunnin jaksoissa, kunnes lämpötila kohoaa 31-32 asteeseen. Tämän jälkeen suklaa on valmis käytettäväksi. Kaada suklaa suklaamuotin päälle ja varmista, että suklaata menee kaikkialle, koputtele muottia pöytään ja käännä muotti toisinpäin, jotta ylimääräinen suklaa valuu muotista pois. Koputtele vielä ja anna suklaan jähmettyä.


Tee valkosuklaaganache: Sulata valkosuklaa osaksi mikrossa.


Kuumenne kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada valkosuklaan päälle, sekoittele tasaiseksi ja lisää voi.

 valmis täyte

Täytä noin lusikallisella täytettä konvehtikuoret, jätä pari milliä tyhjää tilaa ja anna täytteen jähmettyä.


 Temperoi suklaa uudestaan ja kaada täytteen päälle, vedä paletilla ylimääräiset suklaat pois ja anna konvehtien jähmettyä.


 Irrota konvehdit muotista hieman kopauttamalla pöytään. Käsittele konvehteja puuvillahanskoilla, jottei niihin tulisi sormenjälkiä. Säilytä jääkaapissa.Emmi

7 kommenttia:

 1. Voi että on hyvännäköisiä, nam..

  VastaaPoista
 2. Suklaa on YKKÖNEN ja nuo on niiden aatelia!

  VastaaPoista
 3. Wau Emmi, nuohan näyttää tosi hyviltä, olet tosi ahkera, minä tein yhden kakun ja siihenkin taisi luiskahtaa vähän liikaa mausteita..plääh..Mutta kyllä sen nyt syödä voi ja teen kyllä uuden ja laitan vähän vähemmän inkivääriä ja neilikkaa..hih.hih..
  Mukavaa illan jatkoa sulle.

  VastaaPoista
 4. Aaaah aivan äärettömän mageita!!!!!! :oo

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kommenteistanne! :) Kuvat valitettavasti ovat jotenkin oudon värisiä, mutta eipä se kai mitään :)
  Tuija: Mutta eihän se mitään haittaa, vaikka olisikan vähän vahvempi inkiväärin ja neilikan maku, itse ainakin tykkään ja onhan se maustekakku :)

  VastaaPoista
 6. Vautsi miten taitava oot! Näyttää ihan superhyvältä.. Nam!

  VastaaPoista
 7. Tuli just sellainen konvehtien teko fiilis! Lähdenkin tästä niitä värkkäileen... Ihanan näköisiä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥