tiistai 20. joulukuuta 2011

Hedelmäkakku

Vielä ehtii tehdä ainakin joulun pyhiksi perinteistä hedelmäkakkua! Itse tein hedelmäkakku ensinmäistä kertaa ja ajattelin jo joulukuun alussa, että pian voisi kakun tehdä ja sittenhän se jäi, mutta kyllä kakku mielestäni maistuu todella hyvältä, vaikka se ei ole vielä ehtinytkään makuuntua kunnolla :) Resepti on Myllyn Parhaan.


200 g voita
2,5 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
100 g kirsikoita
100 g kuivattuja hedelmiä (käytin dr. oetkerin hedelmäsekoitusta)
n. 0,5 dl kirsikoiden säilykelientä

Ota ensin kaikki aineet huoneenlämpöön. Sekoita hieman pienemmäksi pilkotut kirsikat, hedelmät ja kirsikoiden liemi sekaisin ja anna makuuntua. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi, lisää 3 kananmunaa hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niistä pieni osa vaahtoon, sekoita ja lisää viimeinenkin kanamuna joukkoon vatkaten. Lisää viimeisenä mantelirouhe ja hedelmäseos liemineen, kääntele taikina varovaisesti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia, suojaa kakun pinta foliolla, jos se tummuu liikaa.


Muutamia jouluisia reseptejä tällä viikolla vielä yritän ehtiä julkaista :)

Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥