keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Suklaatryffelit

Tein sukulaisille joululahjaksi erilaisia tryffeleitä, ja laitan tähän nyt kolme eri tryffelireseptiä:



VALKOSUKLAA-SAKSANPÄHKINÄTRYFFELIT:

26-30 kpl

100 g paloiteltua valkosuklaata
15 g voita
0,75 dl kuohukermaa
25 g hienoksi pilkottuja saksanpähkinöitä
tomusokeria päällysteeksi

1. Pane suklaa, voi ja kerma kuumuutta kestävään kulhoon ja aseta kevyesti kiehuvan vesikattilan ylle. Sulata suklaa hämmentämättä. Ota kulho liedeltä ja hämmennä varovasti. Sekoita joukkoon pähkinät. Anna jäähtyä, peitä tuorekelmulla ja pane jääkaappiin 8 tunniksi tai yön yli.

2.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Ota seoksesta teelusikallisen kokoisia paloja ja pyöritä ne palloiksi. Laita tryffelit uunipellille ja pane jääkaappiin 2 tunniksi tai kunnes ne ovat kiinteitä.

3.Pyöritä tryffelit ennen tarjoilua tomusokerissa.


(vasemman puoleinen on valkosuklaa-saksanpähkinäseos ja oikean puoleinen italialaisten suklaatryffeleitten)


ITALIALAISET SUKLAATRYFFELIT

24 kpl

175 g tummaa suklaata
2 rkl amarettolikööriä (tai appelsiinilikööriä)
3 rkl suolatonta voita
4 rkl tomusokeria
50 g mantelirouhetta

1. Laita tumma suklaa ja likööri kulhoon. Sulata vesihauteessa koko ajan hämmentäen ja sekoita hyvin.

2.Lisää voi joukkoon ja sulata hämmentäen. Lisää sekoittaen tomusokeri ja mantelirouhe. Anna seoksen kiinteytyä hieman jääkaapissa. Muotoile siitä 24 palloa.

niitä nyt tuli muutama enemmän mitä ohjeessa sanottiin :)

3. Kaada suklaaraaste lautaselle ja pyörittele tryffeleitä siinä, kunnes raaste on tarttunut niihin kauttaaltaan. Laita tryffelit karamellivuokiin ja nosta jääkaappiin kylmentymään.


kamera vähän vääristi tota väriä, eivät ole oikeasti noin keltaisia :D


ROMMITRYFFELIT

12 kpl

125 g tummaa suklaata
pieni pala voita
2 rkl rommia
50 g kookosraastetta
100 g kakun- tai keksinmuruja
6 rkl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

1. Murra suklaa paloiksi ja laita voin kanssa kulhoon. Sulata varovasti vesihauteessa jatkuvasti hämmentäen, kunnes suklaa ja voi sulavat ja sekoittuvat.

2. Nosta liedeltä ja kaada joukkoon rommi. Lisää kulhoon kookosraaste, kakun- tai keksinmurut ja kaksi kolmasosaa tomusokerista. Sekoita hyvin. Jos seos on liian kiinteää, lisää tilkka rommia.
itse lisäsin aika paljon rommia, sillä seos oli tämmöistä aivan liian muruista :D

3. Muotoile seoksesta pieniä palloja ja asettele ne leivinpaperille. Nosta jääkaappiin kovettumaan.

4.Siivilöi loppu tomusokeri isolle lautaselle ja kaakaojauhe toiselle lautaselle. Pyörittele puolet tryffeleistä tomusokerissa ja puolet kaakaojauheessa niin, että ne peittyvät kauttaaltaan.

5. Laita tryffelit karamellivuokiin ja pidä tarjoiluun asti jääkaapissa.


Italialaisiin tryffelihin käytin vasemmanpuoleista amaretto-likööriä ja rommitryffeleihin käytin keskimmäistä juomaa. Aloitin myös tekemään irish cream -tryffeleitä ja käytin niihin tuota baileysin, mutta ne tryffelit ei jostain syystä jähmettynyt kunnolla, joten ne jäi jakamatta :D


 Neljä tämmöistä tryffelirasiallista tuli :) Huomasin ostaneeni vahingossa maitosuklaalevyjä tumma suklaalevyjen sijasta, joten näistä tais tulla vähän vaaleampia ja erimakusia, kuin oli tarkoitus, mutta eipä se ainakaan mua haitannut :D Eikä varmaan sukulaisiakaan, sillä kehuivat minulle että hyviä ovat :)

4 kommenttia:

  1. Herkullisia varmaan... :) Kiitos vinkeistä.

    VastaaPoista
  2. Herkullisia varmaan... :) Kiitos vinkeistä.

    VastaaPoista
  3. Siis tää on yhtä piinaa..hihii, istua täällä ja vain katsella noin herkullisen näköisiä herkkuja! Ehkäpä pitää itsekkin kokeilla..Ihanaa uutta vuotta!!

    VastaaPoista
  4. Ah, nää maistuu varmaan taivaalliselta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥