perjantai 23. joulukuuta 2011

Joululimppu

Apuaa, huomenna on jouluaatto!Ei tunnu yhtään joululta kun ei ole lunta : (
Vielä niin paljon tehtävää... Onneksi tein jo hyvissä ajoin tämän siirappilimpun!
Limpun ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua ja paljon muuta- leivontakirjasta.



 Siirappilimppu (2 limppua)


50g voita
5 dl viiliä tai paksua piimää
1 pala tuorehiivaa ( 50g, 1,5 pss kuivahiivaa)
2 dl tummaa siirappia
2 tl suolaa
n. 6 dl erikoisvehnäjauhoja
5-7 dl ruisjauhoja


Sulata voi ja sekoita viili.Lämmitä seos mikrossa kädenlämpöiseksi, enit. 37 asteeseen.
Murenna hiiva kulhoon ja lisää taikinaneste,siirappi ja suola.
Sekoita kunnes hiiva liettyy.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa kunnes taikinasta tulee kimmoisa ja pehmeä.
Kohota taikinaa leivinliinan alla niin kauan, että taikina on kaksinkertainen.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Leivo taikina kahdeksi limpuksi (tai yhdeksi pitkäksi pötköksi jos paistat sen tuollaisessa vuuan kuten minä tein.)
Kohota leipiä taas leivinliinan alla 40 minuuttia.
Kypsennä sitten uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
Peitä leivät foliolla kypsymisajan puolivälissä jos ne tummavat liikaa.


 Lämmintä leipää...... Naminam!

Vuoka on Iloleipureilta saatu.

10 kommenttia:

  1. Varmaan hyvää ja on vähän erilaisempi leivän muoto. Hyvää joulua sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Jouluiloa keittiön ihmelapsille! :) Teillä on niin ihana blogi, toivottavasti tätä saa lukea ensi joulunakin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Maiju! :) Ja varmasti saa lukea vielä monena vuotena :)

    VastaaPoista
  4. Samoin Emmi, hyvää Tapania ja toivotaan, että myrkyt laantuu, että pääsisi ulkoilemaan Väinön kanssa, kun on niin kaunis auringonpaiste.

    VastaaPoista
  5. Mukavaa joulun jatkoa!! terveisin Riitta Sinikka.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥