lauantai 10. joulukuuta 2011

Pikeerin ohje ja pipareiden koristelu

Pipareita koristelin ensimäistä kertaa pikeerillä, ensin rajaten keksin ja sitten täyttämällä sisuksen ja vielä lopuksi koistelemalla. Tarkkaa ja aikaavievää hommaa tuo on, mutta lopputulos palkitsee, saa kauniita (ensinkertalaiseksi) pipareita koristeeksi jouluksi :)


 ääriviivat:

1 kananmunan valkuainen
pari tippaa sitruunamehua
n. 4 dl tomusokeria

täyttöpikeeri:

1 kananmunan valkuinen
pari tippaa sitruunamehua
n. 2,5-3 dl tomusokeria
pasta- tai elintarvikeväriä

Vatkaa vain aineet keskenään, kaada pieneen pakastuspussiin tai pursotinpussiin ja pursota pienellä tyllalla rajaten ensin ääriviivat ja anna jähmettyä ja täytä sen jälkeen. Anna täyttämisenkin jälkeen jähmettyä, ennen kuin koristelet pikkuleivät yksityiskohdilla, lisää lopuksi halutessasi nonparellejä, koristehilettä yms.Mitä teillä leivotaan perinteisesti jouluksi? 
Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

Emmi

7 kommenttia:

 1. Ihania pipareita!! ♥ Tuli ihan semmonen olo nyt että itekki ois päästävä piparinkoristeluun! :)

  VastaaPoista
 2. Oi, kuinka kauniita. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 3. Todella nättejä. Meillä leivotaan jouluksi rusinapullaa (kranssi tai pitkoja), maustekakkua tai hedelmäkakkua, toettuja ja pipareita. Ensi vuonna sitten uudessa talossa leivinuunissa joululimppua. Hyvää adventtisunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Kauniita! Meillä on yleensä "jättimäismäiset" piparitalkoot. Ensin niitä leivotaan ja toisella kertaa koristellaan. Mulla on paljon hauskoja valokuvia vuosien varrelta, missä lapset koristelevat innolla pipareita. Nythän lapset aikuisia,mutta talkoita yhä pidetään vaihtuvin osallistujin.Iloisia leipomuksia Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavista kommenteista ja joulukertomuksista :) Meillä leivotaan joululimppua, hedelmäkakkua, torttuja, pipareita, lusikkaleipiä ja hyytelökakun, ehkä vielä jotain muutakin :) Hyvää 3. adventtia myös teille!

  VastaaPoista
 6. Todella kivan näköisiä.

  Mies tekee yleensä joulutorttuja ja sit syö ne itse, saan ehkä yhden niistä :D. Viime vuonna hän teki pasteijoita jotka oli aika hassun näkösiä, mutta ihan syötäviä :D.

  Tänä vuonna ajattelin tehdä itse pipareita ja ehkä jonkun kakun. Saa nähdä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥