torstai 11. marraskuuta 2010

piparkakkumuffinsit

Ostettiin Johan Åkerbergin Muffinssikirja joskus keväällä, ja katoin jo silloin että tätä reseptiä on pakko kokeilla ennen joulua ja eilen sitten vihdoin tein näitä :-) En tehnyt ihan samanlaisia kuin kirjassa lukee, esimerkiksi jätin puolukat ja puolukkalevitteen pois, ja tein sen sijaan oman kuorrutteen. Tässä nyt kuitenkin resepti suoraan kirjasta kopioituna:
(8-10 muffinsia)
3 dl vehnäjauhoja  
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl leivinjauhetta  
100 g voita  
2½ dl fariinisokeria  
2 munaa
1½ dl kermaviiliä
½ dl kuivattuja puolukoita
1 annos puolukkalevitettä: 
60 g rahkaa 
2,5 dl tomusokeria 
1 dl kuivattuja puolukoita 

Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Pursota tai levitä muffinssien päälle


piparkakku-ukon näköisiä koristerakeita
12 saksanpähkinää
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Siivilöi kulhoon jauhot, joihin on sekoitettu mausteet ja leivinjauhe.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi toisessa kulhossa. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita. Sekoita joukkoon kermaviili, jauhoseos ja kuivatut puolukat.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla n.15-20 minuuttia. Kun muffinit ovat jäähtyneet, viimeistele ne puolukkalevitteellä, saksanpähkinällä ja koristerakeilla (tai piparmurskalla).
Aluksi noi maistu mun mielestä ihan ok:lta, mutta jotenkin mauttomilta.. Söin sitten tänään yhden glögin kanssa ja noi maistu paljon paremmilta kun ne oli jäähtynyt kokonaan!! että kannattaa antaa mun mielestä jäähtyä ennen kuin noita mussuttaa :-) Tein itse muuten kuorrutteen maustamattomasta tuorejuustosta, johon lisäsin vähän sokeria ja päälle ripottelin piparkakkumurskaa, nam.
Suosittelen reseptiä kaikille jotka tykkää piparkakuista! :P
En tiedä onko kukaan huomannut että multa ei ole hetkeen tullut postauksia. Se johtuu nyt tosiaan aivan siitä, että olen yrittänyt vältellä vehnäjauhoja, kun mulla saattaa olla keliakia. Kävin eilen verikokeissa ja tulokset tulee viikon sisällä, niin sitten se selviää... Mutta vaihdan sitten leipoessa vehnäjauhot vaan muihin jauhoihin joissa ei oo suomalaisia viljoja, joten kyllä tietty postailua ja blogin päivittelyä jatkan vaikka kärsisinkin siitä keliakiasta :-) eipä tässä muuta, kommentoikaa ihmeessä! Eveliina

3 kommenttia:

  1. Nää on varmaan hyviä, namm :P

    VastaaPoista
  2. hei oon tienny kyllä että teillä on ruokablogi, mutta en oo aikasemmin oikein kunnolla edes tullut tätä katsomaan, kun en oo oikein muitakaan blogeja lukenu viime aikoina. mutta vau, ihana blogi! ihana banneri ja muutenkin nätti ulkoasu ja namnam mitä reseptejä! tässähän haluais jo pelkkiä kuvia kateltuaan ryhtyä samantien leipomaan ^^

    mut tosi harmi jos sulla on keliakia! :( tosin eihän sille mitään voi. ja onneks leipoa voi siitä huolimatta :)

    VastaaPoista
  3. onpa herkullisen näkösiä! =) täytyykin testata tässä joskus joulun aikoihin

    harmi jos sulla on toi keliakia :( mutta hyvä että ne vehnäjauhotkin voi korvata jollain muulla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥