maanantai 1. marraskuuta 2010

Banoffee -torttu

Pohja:
  • 300 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita
Täyte:
  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta

1. Irrota säilykepurkista etiketit ja laita se kiehumaan vesikattilaan miedolle lämmölle noin 3 tunniksi. Itse laitoin hellan noin 2, kun asteikko on 1-10.


2. Murskaa keksit ja sekoita siihen sulatettu rasva tai juokseva rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.


3. Kolmen tunnin kuluttua avaa säilykepurkki ja sekoita se purkissa tasaiseksi ja levitä keksipohjalle. Laita irtopohjavuoka jääkaappiin tai pakastimeen, että se jäähtyy.

4. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
5. Viipaloi yksi banaani toffeekuorrutteen päälle. Peitä torttu kermavaahdolla,

ja pilko vielä toinen banaani tortun päälle ja koristele kaakaojauheella.


Herkuttele! :-)

Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset
Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥