tiistai 23. marraskuuta 2010

Korvapuustit

Tämä on vielä nykyisinkin (kesäkuu 2011) luottoreseptini! Monet ovat "tilanneet" minulta näitä leivottavaksi ja hyviä ovat kuulemma olleet :-)

5 dl maitoa
50 g hiivaaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita   

HUOM! Tarvitset 2 taikinapohjaan ainekset, joten huomaa se, kun käyt kaupassa tai tarkistat kotona raaka-aineiden riittävyyden!  

Väliin/1 taikinapohjaan

60 g  voita
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Päälle

voiteluun 2 kananmunaa
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeria, kardemumma ja kananmuna. Älä mittaa jauhoja, vaan lisää sen verran, että taikina ei tartu enää kulhon reunoihin, älä kuitenkaan lisää liikaa, ettei pullista tule kovia. Lisää rasva ja lisää sen jälkeen vielä vähän jauhoja. Kohota esim. laittamalla suurempaan kulhoon tai tiskialtaaseen kuumaa vettä ja laita kulho sinne kohoamaan. Laita vielä kulhon päälle leivinliina. Kun taikina on kohonnut kaksin kertaiseksi, jaa se 2 osaan. Ota ensin toinen osa, ja kauli siitä n. 50 cm kertaa 50 cm. Varo, ettet kauli taikinaa alustaan kiinni, joten lisää aina välillä jauhoja.Sivele taikinapohjalle sula rasva ja fariinisokeri ja kaneli. Kääri melko tiukalle rullalle. Leikkaa vinoittain 3-5 cm paloiksi.
Paina paloihin korvat laittamlla "kolmion" kärkikulman ylöspäin ja painamalla molemmilla etusormilla sivuille päin. En saanut tässä kuvassa molemmilla sormilla painettua, sillä otin toiselle kädellä kuvaa :)
Kohota pullat seuraavaksi leivinliinan alla jossain lämpimässä paikassa.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista uunissa 225 asteessa noin 8-10 minuuttia, uunista riippuen. Itseni toinen pellillinen korvapuusteja jo melken paloi, ollessaan uunissa vain 10 min. 

Ohjeen olen joskus etsinyt netistä
Tarjoa kylmän maidon kanssa ja herkuttele itsetehdyllä pullalla :)

Emmi

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!♥