Tämä on vielä nykyisinkin (kesäkuu 2011) luottoreseptini! Monet ovat "tilanneet" minulta näitä leivottavaksi ja hyviä ovat kuulemma olleet :-)
5 dl maitoa
50 g hiivaaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
HUOM! Tarvitset 2 taikinapohjaan ainekset, joten huomaa se, kun käyt kaupassa tai tarkistat kotona raaka-aineiden riittävyyden!
Väliin/1 taikinapohjaan
60 g voita
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
Päälle
voiteluun 2 kananmunaa
raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeria, kardemumma ja kananmuna. Älä mittaa jauhoja, vaan lisää sen verran, että taikina ei tartu enää kulhon reunoihin, älä kuitenkaan lisää liikaa, ettei pullista tule kovia. Lisää rasva ja lisää sen jälkeen vielä vähän jauhoja. Kohota esim. laittamalla suurempaan kulhoon tai tiskialtaaseen kuumaa vettä ja laita kulho sinne kohoamaan. Laita vielä kulhon päälle leivinliina. Kun taikina on kohonnut kaksin kertaiseksi, jaa se 2 osaan. Ota ensin toinen osa, ja kauli siitä n. 50 cm kertaa 50 cm. Varo, ettet kauli taikinaa alustaan kiinni, joten lisää aina välillä jauhoja.Sivele taikinapohjalle sula rasva ja fariinisokeri ja kaneli. Kääri melko tiukalle rullalle. Leikkaa vinoittain 3-5 cm paloiksi.
Paina paloihin korvat laittamlla "kolmion" kärkikulman ylöspäin ja painamalla molemmilla etusormilla sivuille päin. En saanut tässä kuvassa molemmilla sormilla painettua, sillä otin toiselle kädellä kuvaa :)
NAM
VastaaPoista