maanantai 4. kesäkuuta 2012

Raparperimuffinssit mansikoiden ja kerman kera

Tein tälläisiä kesäisiä kuppikakkuja kesän alkamisen kunniaksi. Raparperi, mansikat ja kermavaahto olivat ihana yhdistelmä, kannattaa kokeilla! :))


3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 dl kermaviiliä
2,5 dl raparperia pieneksi kuutioituna

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
tuoreita mansikoita
muutamia sitruunamelissan lehtiä

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää niitä siivilän läpi vaahtoon vuorotellen kermaviilin ja sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi kuutioidut raparperit ja lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa muffineita tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetken aikaa ja vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Koristele muffinit kermavaahdolla, tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä :)

Saimme Lékuélta suuren paketillisen heidän tuotteitaan, jossa oli mm. tälläisiä ihania silikonisia ja värikkäitä muffinssivuokia! Muffinssit irtosivat todella helposti vuoasta ja muffinssit eivät levinneet uunissa ollessaan :))


Ihanaa ja lämmintä kesää kaikille, joilla alkaa nyt loma ja työniloa muille! :))

Mitä muuten piditte tekemästämme 
macaronien leivontavideosta? =)

Emmi

8 kommenttia:

  1. Ihania muffineja, pitäs tosiaan käyttää raparperiakin johonkin nyt kun sitä vielä voi. Se teidän video oli tosi kiva ja selkeä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvä, että videokin oli selkeä ja kiva! :) Välillä piti jo hetken aikaa miettiä, että mitäs pitikään tehdä seuraavaksi ja meni vähän sekaisin, mutta kyllä se siitä :D

      Poista
  2. Ihania leivonnaisia. Liityin lukijaksi, ja aion napsia ohjeita esim. lasten synttäreille. Itse en ole kummoinen jauhopeukalo muuten, joten tykkään kiitos. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäsit blogistamme :) Tervetuloa lukijaksi ja perehtymään resepteihimme ja sivuihimme enemmänkin :))

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä muffinsseja! Paistoin juuri raparperipiirakan, uunista tuli uskomaton tuoksu! Raparperipiirakan tuoksu aloittaa kesän.
    Macaron-videonne oli upea, kuinka helpon näköistä macaronien teko voikaan olla... (tai siis näyttää helpolta) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maarit! =) Vasta paistettu raparperipiirakka kyllä tuoksuu ja maistuu ihanalta! Kiva, että pidit myös videosta :))

      Poista
  4. Ihanan näköisiä♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥