maanantai 11. kesäkuuta 2012

Raikas ja makea raparperimehu

Raparperimehu on todella helppo ja nopea valmistaa, ja lopputulos palkitsee! :) Tämä mehu sopisi hyvin esim. piknikille tai kesäisiin juhliin. Mehutiivistettä tulee reilu litra tällä ohjeella ja kun mehua laimentaa noin puoliksi esim. kivennäisvedellä saa pari litraa valmista ja makeaa, kesäistä juomaa :)


2 litraa raparperia pieneksi pilkottuna
1 litra vettä
2 dl sokeria
1 sitruunan mehu

Pilko pestyt raparperin varret pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan raparperit ja vesi, anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. 


Siivilöi mehu toiseen kulhoon, lisää sokeri ja sitruunamehu. Jäähdytä valmis mehu ja tarjoillessa laimenna mehua vedellä.


Emmi :)

4 kommenttia:

  1. oi miten ihanan väristä. Tätä on ihan pakko kokeilla, että saa ne pihalla kasvavat raparperit edes jotenkin käytettyä hyväkseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa kyllä kokeilla! :) Pitäisi varmaan tehdä vielä toinenkin satsi, että saisi juurikin raparperia enemmän hyödynnettyä :)

      Poista
  2. Nam, tätä on pakko tehdä joku päivä! Voiskohan tähän käyttää muitakin marjoja hyväksi, esimerkiksi mansikoita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, sellainenkin mehu olisi varmaan hyvää, jossa olisi raparperia ja mansikoita! :) Voisi itsekin kokeilla, kun ehti... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥