Nam, Pavlova-kakku kyllä sopii hyvin kesään ja kesän juhliin, kuten juhannukseen :) Pavlova on ihanan kevyttä ja erilainen kakkupohja mansikkakakulle on mukavaa vaihtelua. Perheeni ainakin kehui kovasti kakkua ja piti siitä, suosittelen kyllä kokeilemaan ja varsinkin kesällä, kun on erilaisia marjoja, joita voi käyttää täytteeseen :)
marenkikakkupohja:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
täyte:
3 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
500 g mansikoita
0,5 annosta kinuskia
Tee ensin kakkupohja: Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sinne vähän kerrallaan sokeria samalla sähkövatkaimella koko ajan vatkaten. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, siivilöi maissitärkkelys sinne ja sekoita. Lisää lopuksi sitruunamehu varovasti sekoittaen ja lusikoi leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 24-26 cm kakkupohja, jonka reunat ovat hieman korkeammat kuin keskiosa. Kakkupohjasta saa jäädä röpelöinen, paista kakkua noin 1,5-2 tuntia uunissa 110 asteessa. Marenkikakun pitää olla reunoilta kuiva, mutta se saa jäädä keskeltä hieman "tahmeaksi", jätä kakku vielä uuniin jälkilämpöön pariksi tunniksi. Täytä kakku vasta juuri tarjoiltaessa: Keitä kinuski, vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa mansikat puoliksi. Lusikoi vaahdotettu kerma marenkikakun keskelle, asettele mansikat ja koristele kinuskikastikkeella. Herkuttele kesäisellä Pavlova-kakulla! :)
Hauskaa juhannusta kaikille! =))
Emmi
Kiitos samoin sinulle, hyvää juhannusta. Herkullinen kakku, nam..
VastaaPoistaKiitos Askartelin itte :)
PoistaMää en ala.....toi on NIIn ihanan näköinen ja varmasti hyvää :))))
VastaaPoistaMaMMeli, täytyy kyllä sanoa että oli hyvää... :)
PoistaJos vaan suinkin keksit mitään, niin ois kiva jos postaisit jotain reseptejä johon ei tarvi oikein mitään tai jotka voi tehä jääkaapin "jämistä". Siis vaikka jotain muunneltuja reseptejä ja vaihtoehtoja esim. maidon tilalle (:
VastaaPoistaJuu pitää yrittää keksiä jotain sellaisia reseptejä :) Kiitos parannusehdotuksista! :)
Poista