keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Amerikkalainen suklaajuustokakku

Nam, nam, tämä kakku on sitten herkkua! =) Ihanan suklaista ja pehmeää, suklaamoussen tyyppistä! Alkuperäinen ohje on Valion.


pohja:

175 g Domino minttukeksejä
50 g voita

täyte:

4 liivatelehteä
2 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
200 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 dl kuohukermaa

koristeluun: 

tummaa suklaata
sokerihelmiä
sokerikukkia

Tee ensin pohja: Murskaa keksit ja sekoita niihin sulanut voi. Taputtele seos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi ja liota liivatteet kuumaan kahviin. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan yhdessä sokereitten ja liivateseoksen kanssa. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma varovasti käännellen seokseen ja kaada täyte pohjan päälle, hyydytä jääkaapissa muutamia tunteja, mielellään seuraavaan päivään. Koristele valmis kakku suklaaspritsauksilla (käytin Lékuén Decopen:iä) ja sokerihelmillä- sekä kukilla.



Emmi

8 kommenttia:

  1. Herkullinen ohje taas, taidanpa tehdä tämän oman Emmini syntymäpäiville. Haluatkos muuten vinkin, kuinka saat irtopohjavuoan pohjan pois kakun alta? Minä teen niin, että laitan pohjan ja reunan väliin pohjaa reilusti suuremman leivinpaperin. Kun kakku on valmis, otan vuoan reunat pois. Kakun pohja on yleensä niin kova, että pohjalevynkin voi poistaa. Otan kakun kämmenen päälle (leivinpaperi on vielä käden ja kakun pohjan välissä). Sitten alan varovasti asettamaan kakun reunaa tarjoilulautaselle vetäen samalla toisella kädellä leivinpaperia kakun alle ja samalla pikkuhiljaa pois kakun alta. Eli samalla kertaa otan kättäni ja leivinpaperia pois kakun alta ja kakku "laskeutuu" lautaselle.
    Olipas vaikea selittää, toivottavasti kuitenkin ymmärrät... Muutaman kerran tekemällä tämä on tosi helppo tapa siirtää kakku lautaselle.

    VastaaPoista
  2. Heippa Maarit! Juu, kannattaa kyllä kokeilla tehdä tätä kakkua ja suuri kiitos tuosta vinkistä, pitääkin kokeilla ensi kerran! :))

    VastaaPoista
  3. Voih, taas tämmönen herkkukakku, nam.. ja niin kauniskin:)

    VastaaPoista
  4. Mitenkähän on, voiko tämän pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmi ei ole tainnut nähdä sun kommenttia, mutta sanoisin että voi pakastaa. Laittaisin kyllä itse pakastimeen.

      Poista
  5. Ihan käsittämättömän hyvää.... (:

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥