perjantai 27. huhtikuuta 2012

Donitsit

Kokeilin tänään jo tehdä vapuksi donitseja, että saisin reseptin blogiin aikaisin! :) Nyt vain kaikki tekemään itse donitseja, ei niitä ole aina pakko ostaa Arnoldsilta, kun tälläkin ohjeella (ohje Maku-lehdestä) saa tehtyä todella helposti ja nopeasti donitseja! :) Voit myös tehdä normaaleihin munkkeihin kinuskikuorrutteen :)
Huom! Muistakaahan vieläkin äänestää kakkuani reseptikilpailussa! :) 
Kiitos jo äänestäneille <3


50 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
7 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
2 dl kermaa

paistamiseen:

rypsiöljyä

annos kinuskia donitsien päälle

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa, sekoittele esim. kaapimella.  Jos et saa enää sekoitettua taikinaa kaapimella, voit vaivata taikinan käsin tasaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla reilun 1 cm paksuiseksi (donitsit "paisuvat" paistamisen aikana) ja ota siitä halkaisijaltaan noin 8 cm kokoisella muotilla (esim. juomalasilla) ympyröitä ja tee vielä keskellä reikä esim. tyllan toisella päällä.

Kuumenne öljy 160-170 asteiseksi ja paista donitseja muutaman minuutin molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kypsiä (ruskeita), älä kuitenkaan paista liian kauaa. Nosta paistetut donitsit esim. reikäkauhalla tai veitsellä talouspaperin päälle valumaan. Kuorruta jäähtyneet donitsit kinuskilla (katso ohje).



Iloista vappua kaikille jo etukäteen! :)

Emmi

7 kommenttia:

  1. Ihania, ja varmasti huippuhyviä! Olen aikonut kokeilla itetehtyjä vaaleanpunaisia donitseja, kinuskisiakin kyllä pitäisi näiden kuvien perusteella. Iloista vappua sinullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ajattelin tehdä ensin myös pomadalla kuorrutettuja, mutta sitten kinuskia tulinkin juuri sopivasti tuohon satsiin, niin tein vain kinuskilla kuorrutettuja :)

      Poista
  2. Mitenk monta donitsia tällä reseptillä tulee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Taika, en muista ihan tarkalleen, riippuu tosin muotinkin koosta, mutta olisiko noin 16 kpl? :)

      Poista
  3. Pitääpäs kokeilla vaikutaa niin hyvältä ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥