pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita
täyte:
3 kananmunaa
0,5 dl sokeria
200 g tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa (noin 200 g)
2 tl vaniljasokeria
1 dl (itsetehtyä) puolukkahilloa
hyytelö:
2 dl mehua
1 dl hyytelösokeria
1 dl puolukkahilloa
puolukoita (pakastetutkin sopivat)
Valmista pohja: Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimurska huolellisesti leivinpaperin päälle. Tee täyte: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, ranskankerma, vaniljasokeri ja puolukkahillo. Kaavi tuorejuusto -seos varovasti munavaahtoon ja sekoita tarvittaessa nopeasti sähkövatkaimella, jos täytteeseen jää ´klönttejä´. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on reunoilta melko kiinteää, mutta kakku voi olla keskeltä tutiseva, sillä se jähmettyy jääkaapissa. Anna kakun jäähtyä ja laita se hetkeksi aikaa jääkaappiin. Tasoita kakun päälle tuleva puolukkahillo tasaisesti, lisää puolukat myös kakun päälle ja valmista hyytelö. Kuumenna kattilassa mehu kiehuvaksi ja pienennä levyä, lisää hyytelösokeri kiehuvaan mehuun pikkuhiljaa ja sekoita koko ajan. Ota hyytelö pois liedeltä, jos se on sakeutunut, muuten voi lisätä hyytelösokeri taas kiehuvaan mehuun (tarvittaessa myös liivatelehtiä, liota noin 10 minuuttia ja sulata ne kiehuvaan mehuun). Sivele hyytelö kakun päälle sudilla ja laita kakku jääkaappiin, mieluusti yön yli, jotta kakku maustuu.
Emmi
Varmasti hyvä yhdistelmä! NAM!
VastaaPoistaTuo kakku todellakin on hyvää, varsinkin seuraavana päivänä! :)
VastaaPoistaNam, täällä on aina niin ihania herkkuja...tuotakin puolukkajutskaa tekis mieli kokeilla:)
VastaaPoistaNam :) Onneksi minulta löytyy yksi pätkis kaapista, nyt alkoi tehdä mieli jotain hyvää.. Kivaa keskiviikkoa!
VastaaPoistaTerkuin Merja K kaunis arki kotiisi - blogista
OI vitsi tosi ihanan näkönen!! (:
VastaaPoista