2 rkl sulatettua voita
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl neljän viljan hiutaleita
5 dl ruisjauhoa
vehnä-/ruisjauhoa kaulimiseen
Sulata voi mikrossa ja lisää siihen vesi, suola ja leseet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon ruisjauhoa vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina alkaa olla raskas ja tiivis. Vaivaa taikinasta pitko ja leikkaa se noin 10-15 palaan, riippuen kuinka isoja näkkileipiä haluat. Kauli paloista pyöreitä, reunoilta hieman rosoisia, ohuita pohjia, tee pohjaan reikiä esim. haarukalla ja ripottele hieman jauhoja päälle, paista uunissa 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Tarjoile itsetehdyn levitteen kanssa.
Aurinkoista marraskuista viikkoa! :)
Emmi
Oi,kuulostaa mahtavalta!
VastaaPoistaUSKOMATONTA. Pakko kokeilla.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Tätä täytyy nyt heti kokeilla.
VastaaPoistaOikein mukavaa viikkoa Sinulle.
vaikuttaa hyvältä, pakko koittaa joskus :----------D
VastaaPoistaKiitos mukavista kommenteistanne! :) Toivottavasti pidätte näkkileiväsä!
VastaaPoista