lauantai 19. marraskuuta 2011

Itsetehty näkkileipä

Löysin Olivian sivuita tälläisen reseptin itsetehtyyn näkkäriin ja voin sanoa että hyvää tuli! Mun pitäsi vielä testata tässä ennen joulua muitakin leipien ohjeita ja monenlaisia leivonnaisia, synttärit ja joulu tulossa niin hyviä syitä leipoa ja testailla reseptejä :)


2 rkl sulatettua voita
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl neljän viljan hiutaleita
5 dl ruisjauhoa
vehnä-/ruisjauhoa kaulimiseen

Sulata voi mikrossa ja lisää siihen vesi, suola ja leseet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon ruisjauhoa vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina alkaa olla raskas ja tiivis. Vaivaa taikinasta pitko ja leikkaa se noin 10-15 palaan, riippuen kuinka isoja näkkileipiä haluat. Kauli paloista pyöreitä, reunoilta hieman rosoisia, ohuita pohjia, tee pohjaan reikiä esim. haarukalla ja ripottele hieman jauhoja päälle, paista uunissa 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Tarjoile itsetehdyn levitteen kanssa.



Aurinkoista marraskuista viikkoa! :)
Emmi

5 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tätä täytyy nyt heti kokeilla.
    Oikein mukavaa viikkoa Sinulle.

    VastaaPoista
  2. vaikuttaa hyvältä, pakko koittaa joskus :----------D

    VastaaPoista
  3. Kiitos mukavista kommenteistanne! :) Toivottavasti pidätte näkkileiväsä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥