perjantai 25. marraskuuta 2011

Mutakakku

 Tämän kakun ohje on Leivotaan -lehdestä, josta sitä hieman muokkasin. Kakku on todella helppo ja nopea valmistaa, makean ystäville erityisesti :) Kakkuun voi tehdä myös päälle suklaakuorrutuksen, mutta se ei ole välttämäön, eikä niin paljon erotu mehevästä sisuksesta.


250 g tummaa suklaata
250 g voita
4 kananmunaa
3,5 dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja

päälle:

kaakaojauhetta

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa kananmunat ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää vuorotellen sulatettua suklaata ja jauhoja siivilän läpi, kääntele varovasti kaapimella. Kaada kakkutaikina voideltuun ja jauhotettuun (esim. vehnäjauhoilla) 24 cm irtopohjavuokaan, paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä raa'aksi, reunoilta melko kypsäksi. Anna kakun jäähtyä ja sihtaa päälle kaakaojauhetta, herkuttele mielellään vasta seuraavana päivänä, kun maut ovat hieman tasaantuneet, eikä kakku ole enää niin ällö-makea.



Emmi

5 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ihan mukavalta blogilta, onko tää lähinnä leivontablogi, kun nyt törmäsin aika lailla näihin kakkuohjeisiin ja näkkileipäohjeisiin? :)

    Mutta en seuraa vielä yhtäkään leivonta blogia, joten jään seruaamaan tätä!

    Käykää kurkkaamassa myös mun blogi, ja liittykää lukijaksi jos haluatte:)
    http://daywithkatarina.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen mutakakku! on varmasti törkeän hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kakku on todellakin on hyvää! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥