maanantai 26. syyskuuta 2011

Suklaakakku marjamousseilla

Tein tälläisen kakun kotia, kun halusin kokeilla tehdä kakkuun täytteeksi marjamousseja ja kuorruttaa marsipaanilla. Kakun pohjan ohje on Ahonlaidan Tanjan ja punaherukkamoussen ohje on Open Café blogista, kiitos heille :)

kakkupohja:

130 g voita
45 g sokeria
100 g keltuaisia (noin 5-6 kananmunaa)
120 g tummaa suklaata
100 valkuaisia
100 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
5 g vaniljasokeria

kostutukseen:

1 dl maitoa

vadelmamousse:

3 liivatelehteä
1 dl kermaa
100 g ranskankermaa
125 g mascarpone juustoa
1 dl sokeria
150-200 g vadelmia (voit käyttää myös jäisiä)
2 rkl vettä

punaherukkamousse:


3 liivatelehteä
1,5 dl kermaa
125 g mascarponejuustoa
150 g punaherukoita
0,5 dl sokeria
2 rkl vettä

sokerikreemi:

60 g voita
125 g tomusokeria
0,5 rkl vettä

kuorrutus:

400 g valkoista marsipaania

koristeet: 

marsipaaniruusut ja lehdet


Voitele ja jauhota 20 cm irtopohjavuoka. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri (45 g) kuohkeaksi vaahdoksi.



Sulata suklaa ja lisää se keltuaisten kanssa voi-vaahtoon.


Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto seokseen varovasti kaapimella käännellen. Siivilöi lopuksi joukkoon jauhot ja vaniljasokeri. Kääntele sekaisin kaapimella ja paista 20 cm irtopohjavuoassa 170 asteessa noin 50 minuuttia. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. 
Tee vadelmamousse: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarpone, ranskankerma, sokeri sekä paseeratut (siivilän läpi painellut) vadelmat sekaisin. Vaahdota kerma. Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä ja liouta liivatteet sinne. Anna jäähtyä hetken aikaa ja sekoita hyvin mascarpone-vadelmaseoksen kanssa. Nostele vaahdotettu kerma lopuksi joukkoon. Kokoa kakku 20 cm irtopohjavuokaan, kostuta alin pohja, kaada vadelmamousse päälle (ja upota muutama vadelma mousseen).
Tee punaherukkamousse: Liota liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, paseeratut herukat ja sokeri sekaisin. Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken aikaa ja sekoita hyvin seokseen. Nostele kerma lopuksi joukkoon. Aseta vadelmamoussen päälle kakkupohja, kostuta ja kaada punaherukkamousse päälle ja aseta ylin kakkupohja sen päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa n. 3-4 tuntia, kunnes mousse on jähmettynyt ja saat otettua irtopohjavuoan ja leivinpaperin/reunakalvon kakun ympäriltä pois.  Tee sokerikreemi: Vatkaa pehmennyt voi ja tomusokeri sähkövatkaimella sekaisin, lisää tarvittaessa vesi. Levitä kreemi hyvin kakun reunoille ja päälle ja kauli marsipaani ja päällystä sillä kakku. Aseta kakun päälle muutama ruusu ja sokeroituja lehtiä.



Emmi

13 kommenttia:

  1. Hei! Tosi kaunis kakku (: Pienenä vinkkinä; älä koskaan lisää vettä sokerikreemiin (=voikreemiin), sillä sen tarkoitus on estää kosteuden pääsyn kakusta marsipaaniin. Lämmitä mielummin kreemiä vaikka vesihauteessa, jos se tuntuu liian paksulta. (:

    VastaaPoista
  2. oi ihana blogi! haluaisin niin paljon kokeilla kaikkia sun reseptejä :)

    VastaaPoista
  3. ooi miten suloinen kakku, jälleen! ♥

    VastaaPoista
  4. Upea kakku ja niin kauniit ruusut! :) Nyt tuli mahtava arvontavoittokin perille, kiitos siitä!

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos teille :)
    Noora: Mukava kuulla, että tuli perille ja oli mieluisa :)

    VastaaPoista
  6. Sinä oletkin jo oikea mestarileipuri. Niin upea kakku

    VastaaPoista
  7. Sinä oletkin jo oikea mestarileipuri. Niin upea kakku

    VastaaPoista
  8. Hei voittteko tehä jotain suolaistaa? :)

    VastaaPoista
  9. Juu, olen ajatellut tässä jo jonkin aikaa tehdä välillä jotain suolaistakin :) Blogimme suolaisista resepteistä kannattaa ainakin kokeilla tortilloita, piirakoita ja muffinsseja :)

    VastaaPoista
  10. Täytyy sanoo et aivan loistava blogi. Niin paljon tosi ihania reseptejä et ei tiiä mistä alottas kokeilun! Tää näyttäs semmoselta et vois kokeilla sit ku on aikaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥