2-3 kpl porkkanoita (n.200g)
250g manteleita tai pähkinöitä
3 rkl perunajauhoja
6 kananmunaa
2 dl sokeria
½ sitruunan kuori ja raastettu mehu
kanelia
kuorrutus:
125 g philadelphiajuustoa
50 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
2½ dl tomusokeria
Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Jauha mantelit ja pähkinät kuorineen. Sekoita jauhe perunajauhoihin.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste, manteli-perunajauhoseos, puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä kaneli. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina hyvin voideltuun ja kevyesti korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, halkaisija n. 26 cm.
Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.
Soseuta Philadelphiajuusto, margariini ja tomusokeri sileäksi kuorrutteeksi. Levitä seos kakun pinnalle´(ja koristele sitruunankuorella tai hienonnetulla sitruunamelissalla).
ihana! :--)
VastaaPoistaTosi ihana ja kaunis :)
VastaaPoistaHei voitteko neuvoa miten teitte marmoroinnin tuplasuklaamuffineihin?
VastaaPoistaMarmoroinnin muffineihin tein ensin sulattamalla päälle valkosuklaata, sitten levitin sen siihen ja tein siihen päälle tummalla suklaalla raitoja ja vedin tikulla vastakkaiseen suuntaan :) (eli teet raidat esim. ylhältä alas ja vedät tikulla vasemmalta oikealle)
VastaaPoistaToivottavasti tuosta oli apua :>
Nam, mitä herkkua on porkkanakakku, joskus olen sellaista leipassutkin.
VastaaPoistaJa tuo porkanan oranssi on kyllä piristävä näky! :)
nina- olen aivan samaa mieltä! :D
VastaaPoista