lauantai 24. syyskuuta 2011

Kurpitsasta saa vaikka ja mitä,

Tein juuri kesäkurpitsakakkua, samaa mitä äitini oli tehnyt synttäreilleni.
Tämän kokoisesta kurpitsasta tulee noin 7 desiä raastetta.

Ainekset:
5 dl kesäkurpitsaa raastettuna
2 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
1-2 dl ruokaöljyä
korppujauhoja vuokiin

Voitele iso ja pieni vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.Raasta kesäkurpitsa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
 Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin sekaisin.
Jos raaste on vetistä, laita vain desi öljyä, muuten kaksi.
Sekoita ja sitten vuokiin ja uunin pienempi puoleksi tunniksi ja isompi tunniksi.

Resepti on helppo ja syksyinen. Eikä kesäkurpitsa maistu millekkään tuola välissä, eli syömällä tätä  saa samalla päivän kasviskiintiötään täyteen :)


4 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsakakku on ihan älyttömän hyvää! ♥ Suosittelen kyllä minäkin kokeilemaan, siskoni on laittanu kesäkurpitsaa monesti just suklaakakkuun, ja tulee kyllä niin ihanan pehmeää eikä semmosta kuivaa niinku monesti kahvikakut on. (:

    VastaaPoista
  2. Ooi, tämä oli kyllä todella ihanaa :) luulin ensin, että tässä oli joukossa oikeaa suklaata, kun se oli niin pehmeää ja mehevää :--)

    VastaaPoista
  3. vaikuttaa ihanalta! <3 täytyy kokeilla joskus

    VastaaPoista
  4. maiju: jep, ei kyllä ole kuivaa :--D Itselleni tuli sitten loppujen lopuksi siitä aika mutakakun tapaista, ehkä liiankin "märkää"... mutta maistuu silti :--D

    Kokeilkaa ihmeessä, jos tavallinen kuivakakku kyllästyttää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥