keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Punssirullat

100 g voita  
1 1/4 dl tomusokeria  
1 rkl tummaa kaakaojauhetta  
1 ½ dl keksinmuruja (kaurakeksejä, Digestive-keksejä ym.)
2 ½ dl sokerikakun (tai muun vaalean kuivakakun) muruja  
2 rkl punssia  
200-250 g vihreätä marsipaania  
120 g tummaa suklaata  

Jos sinulla ei ole valmiina sokerikakkua tai kuivakakkua, niin voit tehdä tämän ohjeen mukaan "sokerikakkumuffineita", joista saat juuri sopivasti ja melko nopeasti muruja punssirulliin.  

1 kananmuna
0,5 dl sokeria  
0,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta  

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti vaahtoon esim. kaapimella sekoittaen. Paista 175 asteisessa uunissa sen aikaa, että kun kokeilit muffineita puutikulla, siihen ei tartu enää taikinaa. 
 
Ota voi huoneenlämpöön hieman pehmenemään. Vaahdota voi ja tomusokeri. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Massasta tulee hieman suklaamoussen tapainen. Murskaa keksit ja sokerikakunpalat ja lisää ne muuhun seokseen. Mausta seos punssilla ja laita kylmään odottamaan. Jaa marsipaani kolmeen yhtä suureen osaan ja kauli jokainen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 20 x 7 cm). Jos marsipaani takertuu helposti kiinni, siivilöi tomusokeria muutaman kerran sen pintaan. Itse tasasin jokaisen levyn reunat ja tein reunoista vielä yhden suorakaiteen muotoisen levyn. Jaa täyte neljään osaan ja muotoile osista pitkulaiset täytteet marsipaanilevyille. Rullaa levyt marsipaanin avulla. Leikkaa rullista noin 4 cm mittaisia paloja. Sulata suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen tai mikrossa noin 15 sekunnin välein sekoittaen. Pyörittele jokaisen punssirullan molemmat päädyt suklaassa ja laita leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään.
Yllätyin punssirullien tekemisen helppoudesta. Tietysti nämä eivät ihan ole oikean punssirullan vertaisia, mutta hyviä :) Ja tietysti pähkinäallergiset voivat myös syödä näitä, toisin kuin "ihan oikeita" punssirullia. Todella hyviä olivat :)

Emmi

3 kommenttia:

  1. Todella hyvältä ja helpolta näyttää! Täytyykin kokeilla, olenkin etsiskellyt jo tovin punssirullien reseptiä, kiitos!: )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeii, juu on kyllä todella helppo resepti, mutta myös herkullinen! :)

      Poista
  2. Siis mitä tää alkoholi on jota tähän on käytetty? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥