2 munaa
1 dl sulatettua voita (100g)
1 dl vahvaa kahvia
1 dl kermaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100g suklaata (tummaa)
Kuorrutukseen ja koristeluun:
3 dl vispikermaa
(sinistä ja punaista elintarvikeväriä) nonparelleja, rouhittua suklaata, strösseliä tms.
(Tämän taikinan ohje on niin perus, etten viittinyt laittaa valmistusvaiheista kuvia. :) )
1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita keskenään sula rasva, kahvi ja kerma.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja rouhi mukaan suklaa.
4. Lisää sokeri-munavaahtoon vuorotellen nesteseosta ja jauhoseosta.
5. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n 15-20 min.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi (ja lisää siihen elintarvikeväriä) ja pursota sitä jäähtyneiden muffinien päälle+koristele nonparelleilla yms.
Tiia
miten pursotit noi kermat ku näyttää niin hienoilta :)
VastaaPoista