lauantai 22. tammikuuta 2011

Kahvi-suklaamuffinit

2 dl sokeria
2 munaa
1 dl sulatettua voita (100g) 
1 dl vahvaa kahvia
1 dl kermaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100g suklaata (tummaa)

Kuorrutukseen ja koristeluun:

3 dl vispikermaa
(sinistä ja punaista elintarvikeväriä) nonparelleja, rouhittua suklaata, strösseliä tms.

(Tämän taikinan ohje on niin perus, etten viittinyt laittaa valmistusvaiheista kuvia. :) )

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita keskenään sula rasva, kahvi ja kerma.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja rouhi mukaan suklaa.
4. Lisää sokeri-munavaahtoon vuorotellen nesteseosta ja jauhoseosta.
5. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n 15-20 min.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi (ja lisää siihen elintarvikeväriä) ja pursota sitä jäähtyneiden muffinien päälle+koristele nonparelleilla yms.

Tiia

1 kommentti:

  1. miten pursotit noi kermat ku näyttää niin hienoilta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥