perjantai 14. tammikuuta 2011

Banaani-toffeekakku

3 banaania
200 g voita
3 dl muscovadosokeria tai ruokokidesokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 dl Omar-karkkeja paloina

Kuorrutus:

75 g voita
75 g pekaanipähkinöitä tai muita pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä)
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kerma
Halkaise Omar karkit pienenmmiksi paloiksi. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka mannasuurimoilla tai korppujauhoilla. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat hyvin vatkaten joukkoon. Soseuta banaanit haarukalla tai esim. sauvasekoittimella. Sekoita kuivat aineet ja karamellit keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen banaanisoseen kanssa vaahdon joukkoon. Kaada jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisin uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kun paistoaikaa on jäljellä noin 5 minuuttia, tee kuorrute. Mittaa kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes voi sulaa. Sekoita ja ota kattila liedeltä. Levitä kuorrute kakun päälle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes kakku on saanut kauniin värin ja kakku on kypsä. Jos pinta on ruskea, mutta kakku tuntuu raa'alta, peitä kakun pinta foliolla ja jatka paistamista.

Tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa ja herkuttele! Meidän perheessä kakku oli suuri menestys. Koko kakku syötiin 4 päivässä ja vielä lisää olisi pitänyt olla! :) Ehdottomasti yksi lempikakkuni! Joulun jälkeen jäljelle jääneitä karkkeja on hyvä käyttää kakkuihin ja muihinkin leivonnaisiin, esim. muffineihin :) Ohje on tammikuun Gloria -lehdestä. Emmi

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!♥