maanantai 10. tammikuuta 2011
Sämpylät
Juuri:
5 dl vettä
30g hiivaa
2 rkl siirappia
hiivaleipäjauhoja (lisää niin paljon kun tarvetta, jauhoja ei mitata!)
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää siirappi ja jauhot ja sekoita.
Anna taikinajuuren käydä noin puolisen tuntia,niin että se alkaa kuplia. Jos haluat enemmän makua taikinaan , anna juuren tekeytyä pidempään jääkaapissa.
Taikina:
2tl suolaa
30 g öljyä tai margariinia
hiivaleipäjauhoja
Valmista taikina lisäämällä taikinajuureen suola,rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipiä. Tee sämpylöitä tai 3 isoa pitkulaista leipää. Kohota leipiä vielä hetken aikaa.
Laita leivät uuniin 200 asteeseen noin 20-25 minuutiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nami nami, mumman kanssa kokeiltiin!!!
VastaaPoistaEn muuten ymmärrä tosta profiilista mitään...Kirsi kuitenkin :-)
:--D
VastaaPoista