tiistai 25. tammikuuta 2011

Bebe-leivokset

No niin, täällä ´taas pitkästä aikaa! :) Tehtiin eilen koulun leivontakerhossa tämmöisä bebejä ja raahasin kameran mukaan, jotta voin tämän reseptin sitten postata. Tehtiin nämä siis Emmin kanssa yhdessä :) Oikeastaan Emmi teki suurimman osan leipomisesta ja mä pidin huolen tuosta valokuvauksesta.. Ja taitaa jotkut näistä kuvista olla myös Annikan ottamia! Tehtiin tosta pohjasta vaan puoli annosta ja silti tuli 13 bebeä.. Mutta en muista niitä tarkkoja mittoja, joten voitte itse tosta jakaa noi taikinan ainekset kahdella, jos haluutte.  

noin 10 kappaletta:  

200g leivontamargariinia  
1,25 dl sokeria  
4 dl vehnäjauhoja  
½ tl leivinjauhetta 
 
TÄYTE:  

1½dl ruokakermaa 
3tl maissitärkkelystä 
2 rkl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
100 g voita 

PINNALLE: 

n.1dl tomusokeria 
1½-2rkl vettä 
(elintarvikeväriä) 
+nonparelleja 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää sekottaen jauhot, joihin olet lisännyt leivinjauheen.
Tee taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiksi paloiksi. Painele palat peukalolla leivosvuokien pohjalle ja reunoille.
Kypsennä leivoksia uunin keskellä noin 10 minuuttia, jäähdytä ja irrota varoen kumoamalla leivos kerrallaan käteen vuokaa puristaen.
(kuvassa opettajamme :D)
Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen.
Lisää kiisselin sekaan voi. Levitä kiisseli leivosten kuoppiin täytteeksi.
Anna kiisselin hyytyä leivosten päällä jääkaapissa. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja värjää mieleiseksesi. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle ja ripottele nonparelleja keskelle.
Onko ihan turha sanoa, että näistä tuli todella hyviä? :-D nam! toinen ryhmä teki vaaleanvihreitä bebejä ja 2 muuta ryhmää teki macaroni-leivoksia :)
Kiinnostaisiko ketään pinaattipastan, mokkapalojen tai lovepastan reseptit? Oon nimittäin tommosia tehnyt tässä välillä mutta en oo jaksanut tänne laittaa.. :-D

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!♥