tiistai 10. tammikuuta 2012

Tuulihatut makealla ja suolaisella täytteellä

Tein tällä kertaa tuulihattuja! Aika nopeasti tein nämä, niin en jaksanut kaivella pursotinpussiakaan, vaan otin vain lusikoilla nokareita, mutta hyviä silti tuli :) Ohje on Valion sivuilta.


Tuulihatut:

1,5 dl vettä
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja. Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana. Leikkaa tuulihatut kahtia ja täytä makusi mukaan suolaisella tai makealla täytteellä. Huom. Tuulihatut kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivänä, sillä muuten ne pehmenevät jääkaapissa, säilytä täytettyjä tuulihattuja jääkaapissa, täyttämättömiä huoneenlämmössä.
Suolainen täyte: Sekoita tuorejuustoon juustoraastetta, silputtua kinkkua, paprikaa yms. ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Makea täyte: Esim. jäätelöä tai vaahdotettua kermaa marjojen kera.

 Mukavaa viikonjatkoa! :)

Emmi

6 kommenttia:

  1. En olekkaan pitkään aikaan tehnyt tuulihattuja...pitäisikin tehdä ja herkutella:)

    VastaaPoista
  2. Voi, nää on varmasti ihania!!

    VastaaPoista
  3. Näitä tekee mieli opetella tekemään, mutta... Anoppini tekee VALLAN MAINIOITA tuulihattuja mansikkavaahdon kera, se on niin NAM!!!

    VastaaPoista
  4. Ihanan herkullisen näköisiä... pitäisi tehdä. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥