Tein viime viikolla omenamurupaistosta ja voi että oli hyvää!
Aijon tehdä toistekkin ; )
Ohje on Dan Sukkerin lehtisestä "Reilusti makua tummilla sokereilla".
Lehtisessä nimellä Hedelmäinen murupaistos
150g voita
3/4 dl ruokosokeria (Dan Sukkeria, tietysti)
3 rkl ruokosokerisiirappia ( Cane Syruppia Dan Sukkerilta)
1-2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita (Käytin Riihipuodin lisäaineettomia moniviljahiutaleita)
100 g hasselpähkinärouhetta
500g omenoita tai päärynöitä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita kaikki ainekset joukkoon, paitsi omena/päärynä.
Viipaloi hedelmät ja laita ne voideltuun vuokaan(halk.24-26cm) tai annosvuokiin ( itse käytin Brunon pikkupiirasvuokia) .Levitä muruseos päälle ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Tajoile vaniljavaahdon tai kermavaahdon kanssa!
Nam..tämä onkin varmasti hyvää. Pitäis itsekkin kokeilla.
VastaaPoistaAi kun näyttää hyvältä! :) Mun pitäs leipoa jossain välissä Runebergin torttua, meillä on jo kerran leivottu mut eipä ole mitään ekasta pellillisestä jäljellä. :D
VastaaPoistaOmppujutut ovat herkkuani! Hyvältä tämäkin kuvassa näyttää.
VastaaPoista