tiistai 31. tammikuuta 2012

Omenamurupaistos

Tein viime viikolla omenamurupaistosta ja voi että oli hyvää!
Aijon tehdä toistekkin ; )
Ohje on Dan Sukkerin lehtisestä "Reilusti makua tummilla sokereilla". 

Lehtisessä nimellä Hedelmäinen murupaistos

150g voita
3/4 dl ruokosokeria (Dan Sukkeria, tietysti)
3 rkl ruokosokerisiirappia ( Cane Syruppia Dan Sukkerilta)
1-2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita (Käytin Riihipuodin lisäaineettomia moniviljahiutaleita)
100 g hasselpähkinärouhetta

500g omenoita tai päärynöitä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita kaikki ainekset joukkoon, paitsi omena/päärynä.
Viipaloi hedelmät ja laita ne voideltuun vuokaan(halk.24-26cm) tai annosvuokiin ( itse käytin Brunon pikkupiirasvuokia) .Levitä muruseos päälle ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Tajoile vaniljavaahdon tai kermavaahdon kanssa!

3 kommenttia:

  1. Nam..tämä onkin varmasti hyvää. Pitäis itsekkin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Ai kun näyttää hyvältä! :) Mun pitäs leipoa jossain välissä Runebergin torttua, meillä on jo kerran leivottu mut eipä ole mitään ekasta pellillisestä jäljellä. :D

    VastaaPoista
  3. Omppujutut ovat herkkuani! Hyvältä tämäkin kuvassa näyttää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥